Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Mayıs 2012 Salı

2012 yılından sonraki yıllarda emekli olacaklarda bu son intibak yasasından faydalanabilecek mi?

2012 den sonra emekli olacakların yararlanabileceği bir intibak yasası yok

Soru: Şu anki sorunum primim tamam yaş bekliyorum 46 yaşında emekli olacağım 5350 güne tabiyim fakat çalışmaya devam ediyorum sonuçta ben çalıştıkça da emekli maaşımın azalacağını da biliyorum. Fakat aldığım bir bilgiye göre 7000 gün üzerinden emekli olursam emekli maaşım yüksek olacağı yönde. Benim size sormak istediğim fazla primi olanlar ve 2012 yılından sonraki yıllarda emekli olacaklarda bu son intibak yasasından faydalanabilecek mi? Kademeli olarak düzenleme yapılacak mı? Yoksa 2012 ve daha sonraki yıllarda emekli olanlar kaderine mi kalacak?
Aynur ERGEN

Cevap: Emekli aylığını, üstünden prim ödenen kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirliyor. Yüksek emekli aylığı için uzun süre prime esas kazancın üst sınırından prim ödemek gerekiyor.
Emekli aylığınızın yüksek olması için, prime esas kazancın üst sınırından(bu gün için 5.762.25 TL dir) veya bu tutara yakın bir tutardan örneğin, 3000, 4.000 TL gibi bir kazanç tutarı üstünden prim ödemelisiniz. Asgariden prim ödendikçe maalesef emekli aylığında az da olsa azalma olmakta. Asgariden prim ödediğiniz sürece 7000 gün prim de ödeseniz emekli aylığınız yükselmez.
Son intibak yasası 2000 den önce SSK’dan emekli olanlar ile 1 Nisan 2002 ile 30 Haziran 2002 arasında emekli olan az sayıda Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor. Ne fazla primle, nede 2012 den sonra emekli olanları ilgilendirmiyor. 2012 ve daha sonraki yıllarda emekli olacaklar maalesef mevcut yasa hükümlerince emekli olacaklar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com