Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Mayıs 2012 Salı

Kaç gün askerlik borçlanması yaparak ne zaman emekli olabilirim?

20 ay askerliğiniz varsa iki yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 13 Ocak 1987 ilk işe giriş tarihim. 2 Eylül 1964 doğumluyum. 6 Kasım 1984 'de askere gittim. Kaç gün askerlik borçlanması yaparak, ne zaman emekli olabilirim? 7190 gün SSK primim var. Halen SSK’lı olarak çalışmaktayım.
Neslihan AYDIN

Cevap: Askerlik sürenizi belirtmemişsiniz. Şayet 20 ay askerlik yapmışsanız, askerlik sürenizin tamamını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 20 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 48 yaşınızı dolduracağınız 2 Eylül 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Ancak 20 ay askerliğiniz yoksa, askerlik sürenizin 2 ayını(60 gününü) borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olur ve prim ödemeniz yeterli olduğundan, 49 yaşınızı dolduracağınız 2 Eylül 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com