Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mayıs 2012 Cuma

3600 günle emeklilikte maaş normale göre düşük mü olur?

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yapmışsanız 3600 günle emekli olamazsınız

Soru: SSK giriş tarihim 13 Ocak 2001’dir. 18 ay askerlik yaptım. Normal şartlarda emekli olmam için 60 yaş, 7000 gün prim gerekli. Eğer askerliğimi borçlanırsam 3600 günle kaç yaşında emekli olabilirim? Benim için hangi yol daha avantajlı? Birde 3600 günle emeklilikte maaş normale göre düşük mü olur?


SERDAR

Cevap: Askerlik borçlanmasının faydası, askerlik yapılan tarihe göre değişiyor. Şayet askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmışsanız, borçlanma başlangıç tarihinizi 18 ay geri götürerek, emekli olmak için kademeli geçiş şartlarına tabi olur ve yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olursunuz. Toplam 3600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yapmışsanız, askerlik borçlanması sadece prim gün sayınızı artırır. Emekli olma şartlarınızı değiştirmez. 3600 günle de emekli olamazsınız. Başlangıç tarihinize göre, yaş haddinden emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Bu üç şartı birlikte sağlayacağınız tarihte, yaş haddinden emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com