Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

Malulen emeklilik için aranan şartlar hk.

Malulen emeklilik için aranan şartlar neler?


26.06.1996 SSK başlangıç tarihim. 3600'ü aşkın günüm var. Tek böbrekliyim, diğer böbreğimle de ilgili sorunlar yaşıyorum. 15 yıl çalıştıktan sonra yüzde kaç maluliyetle emekli olabilirim?


CEVAP:

Öncelikle geçmiş olsun. Malulen emeklilik için 15 yıl çalışmış olmanıza gerek yok. Malullük şartları; adınıza prim yattığı günden başlayarak maluliyet talebi vereceğiniz tarih arasında 10 yıllık sigortalılık süresinin tamamlanmış olması ve adınıza 1800 gün yani 5 yıllık primin yatmış olmasıdır. Verdiğiniz bilgilere göre de siz bu şartları taşımaktasınız. SGK'dan sevk alarak maluliyet işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Hastaneden "En az % 60 oranında çalışma gücünü kaybetmiştir" raporu almanız ve bu raporun SGK Sağlık Kurulu tarafından kabul görmesi durumunda tarafınıza malullük aylığı bağlanır. Ayrıca eğer malullükten faydalanamazsanız Vergi İndirim Raporu almanız durumunda alacağınız dereceye göre (I.II.III. derece) erken emekli olabilme imkanınız bulunmaktadır. Alacağınız vergi indirimi raporu I. derece olursa 15 yıl, 3600 prim gün, II. derece olursa 16 yıl, 4 ay ve 3760 gün, 3. derece olursa 17 yıl, 3920 prim gün şartlarına tabi olursunuz.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com