Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

İşverenden tazminat almak hk.

Ayakkabı yapım dükkanında kalfa olarak çalışmaktayım. 2 yıldır çalışıyorum. Sigortalıyım. Müşterilerden biri yaptırdığı ayakkabıyı beğenmedi ve ücret ödemeden gitti. İşveren de bana, "Sen beceriksizsin, yapamıyorsan git tamirhanede çalış" diye çıkıştı. İnanın bu bana dert oldu. İşverenden tazminat almak istiyorum; alabilir miyim? Tazminatımı almam için ne yapmam lazım?

CEVAP:

İşyeriniz esnaf odasına kayıtlı bir işyeri ise İş Kanunu'na göre 507 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'na tabi işyerlerinde 3 işçinin çalıştığı yerler istisnadır.
Sizin işyeriniz de bu kapsamda bir işyeri ise sizin hakkınızda İş Kanunu hükümleri uygulanmaz.

Bu durumda iseniz kıdem tazminatı alamazsınız. Eğer işyeri İş Kanunu'na tabi bir işyeri ise siz de işyerine resmi ortak değilseniz İş Kanunu'na göre işçi olarak çalışan iseniz, işveren işten çıkarttığı için tazminat hakkınız vardır. Tazminat hakkınız için Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne bu konuyla ilgili şikayet dilekçesi verebilirsiniz ya da doğrudan iş mahkemesine dava açabilirsiniz.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com