Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Şubat 2012 Pazar

Gelir testi nasıl uygulanacak?

Sorgulama tek yerden yapılır

Soru: Sadettin Bey, oğlum 26 yaşında ve Isparta'da üniversitede okuyor. Ben ve öğrenci oğlum Nazilli'de ikamet ediyoruz. Eşim ve bekar olan öğretmen oğlum Denizli'de ikamet ediyor. Eşim emekli ve yanındaki oğlum öğretmen. Sorgulamalar iki ayrı yerden mi yapılacak? Gelir testi nasıl uygulanacak?


Hamdi K.

Cevap: Hamdi Bey, gelir testinde ailenin öğrenci veya bekar olan fertleri aynı aile içerisinde değerlendiriliyor. Bu anlamda 26 yaşındaki öğrenci oğlunuz ile bekar olan öğretmen oğlunuz, sizinle birlikte gelir testine tabi olacaklar. Adres olarak ister Nazilli adresini isterseniz eşinizin ikamet ettiği Denizli adresini kullanabilirsiniz. Fakat bunlardan sadece birisi dikkate alınacaktır. Siz, eşiniz ve öğretmen olan oğlunuz zaten Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılmaktasınız. Sadece 26 yaşındaki öğrenci oğlunuz için gelir testi uygulanacak. Bu test uygulanırken bütün aile fertlerinin gelirleri ve harcamaları dikkate alınacak ve kişi başı 295 liranın altında gelir çıkması halinde oğlunuz prim ödemeden GSS'li olacak. 295-886,5 lira aralığında çıkarsa 36 lira, 886,5-1773 lira aralığında çıkarsa 106 lira, 1773 liradan fazla çıkarsa 213 lira prim ödeyecek.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com