Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Şubat 2012 Pazar

Bundan sonraki primlerimi isteğe bağlı olarak ödersem yine de özürlü emekliliğinden yararlanabilir miyim?

Erken emekli olursunuz

Soru: Ben gözlerimden yüzde 50 özürlüyüm. Askerlik borçlanması yaparak SSK başlangıcımı 23.11.1994 tarihine çektim. Şu ana kadar 2.100 gün SSK primim var. Ayrıca 2 yıl 6 ay tarım Bağ-Kur ödedim. Toplam kaç gün prim ödemem gerekiyor? Tarım Bağ-Kur'da ödenen günler aylık 30 gün olarak mı dikkate alınıyor? Bundan sonraki primlerimi isteğe bağlı olarak ödersem yine de özürlü emekliliğinden yararlanabilir miyim? Emekli aylığım yaklaşık ne kadar olur?



Hakan T.

Cevap: Hakan Bey, bundan sonra SSK (4/a) kapsamında prim öderseniz, vergi indirim belgesi almak şartıyla 3.920 günü tamamladığınız tarihte emekli olursunuz. Tarım Bağ-Kur kapsamında ayda ödenen primler de diğer çalışanlarda olduğu gibi her ay 30 gün olarak dikkate alınır. Emekli aylığınızı hesaplayabilmem için çok daha fazla bilgi gerekir. Ancak bugün için emekli olduğunuzda 650-700 lira arasında aylık alırsınız.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com