Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Şubat 2012 Pazar

6111 Sayılı Kanun'daki teşvikten yararlanabilir miyiz?

Babanız istihdam teşvikinden yararlanır

Soru: Sadettin Bey, babam şu an aktif tarım sigortalısıdır. Babamım başka bir iş yerinde sigortasını başlatıp tarım sigortalılığının terk işlemini yaptığımız takdirde, 6111 Sayılı Kanun'daki teşvikten yararlanabilir miyiz?


Caner A.

Cevap: Caner Bey, babanız işe girmeden önceki altı aylık dönemde 4/a'lı (SSK) olarak herhangi bir işyerinden sigortalı olmamışsa, teşvik kapsamında işe girebilir. İşveren yönünden de teşvik şartları tutuyorsa, yasada belirtilen sürelerde sigorta primi işveren hissesi devlet tarafından karşılanır. Tarım Bağ-Kur kapsamında prim ödüyor olması, teşvikten yararlanmaya engel olmaz.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com