Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2012 Salı

Eski memurların yılan hikâyesine dönen emekli ikramiyesi hk.

Eski Memurların Emekli İkramiyesinde Kimler Sorun Yaşayacak?

Eski memurların yılan hikâyesine dönen emekli ikramiyesi konusunda son çıkan ve memurların emekli ikramiyesi ödenecek halleri, 4857 sayılı İş Kanununa tabi çalışanlara kıdem tazminatı verilecek hallere endeksleyen 6270 sayılı Kanun da sorunları çözmüş olmayacak.
Yeni emekli olan ve en az 15 yıllık hizmetten sonra memuriyetten ayrılmış olanlar için 6270 sayılı Kanun sorunları çözecek gibi görünüyor. Ancak 15 yıldan az hizmeti olup da istifa eden memurlarla, kaç yıllık memuriyetleri olursa olsun memuriyetten atılmış olanların emekli ikramiyesi sorunu devam edecek. Yine en az 15 yıl hizmeti varken memuriyetten emekli olanlar ise katsayı sorunu yaşayacaklar. 6270 sayılı Kanun emekli aylığı bağlandığı tarihteki katsayılardan ikramiye matrahı hesaplanacağını düzenlediğinden örneğin 1990'lı veya daha önceki yıllarda emekli olanlar bu ikramiyelerini şimdi almak istediklerinde ret cevabıyla karşılaşmasalar bile çok cüzi rakamlarla karşı karşıya kalacaklar.

Şanslı kesim ise memuriyetten ayrıldıktan sonra henüz emekli aylığı bağlatmamış olanlar. Zira bu kesim en az 15 yıl hizmet varken istifa etmişse yahut en az 1 yıl hizmeti varken evlenip evlenme tarihinden itibaren 1 yıl içinde memuriyetten ayrılan kadın iştirakçi ise veyahut memuriyetten askere giderek ayrılan ve tekrar memuriyete dönmeyen erkek iştirakçi ise ikramiyesini hem sorunsuz alması hem de emekli olacağı tarihteki katsayıdan alacağı için parasal açıdan da mağdur olmayacak. Bilindiği üzere emekli ikramiyesi için muhakkak emekli olmak gerekiyor.

Sorunsuz alacaklar için bir dilekçe yeterli olacak. Ancak sorun yaşayacak olanlar için umut tekrar Anayasa Mahkemesi'nde olacak. Bunun için de 6270 sayılı Kanunun Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gerekiyor.

Memuriyetten ayrılanlardan en şanslı kesim ise sosyal güvenlik kurumlarından 09.07.2011-25.01.2012 tarihleri arasında emekli olmuş olanlar. Zira bu tarihler arasında emekli olan eski memurlar ne kadar süre memuriyet yapmış olurlarsa olsunlar bu sürelerinin ikramiyelerini bu tarihler arasında geçerli katsayıdan güncel olarak alabildiler.

Şevket Tezel - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com