Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2012 Pazartesi

Uzman erbaşlar ve uzman jandarmaların emeklilik durumu hk.

Uzman erbaşların durumu

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, uzman erbaş ve jandarma olarak yaklaşık 65 bin personel bulunuyor. Uzman erbaşlar sözleşmeli olarak göreve alınıyor ve en fazla 45 yaşına kadar çalışabiliyorlar. 2010 yılına kadar uzman erbaşlar, 45 yaş haddiyle TSK'dan ayrılıyor ancak emekli aylığı bağlanmıyordu. Bu yaştan sonra iş arayarak emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyorlardı.


2010 yılında yapılan düzenlemeyle, 45 yaşına geldiği halde emeklilik hakkı kazanamamış uzman erbaşların, TSK'da memur olarak istihdam edilmeleri sağlandı. Bu şekilde memuriyete devam etmek isteyen uzman erbaşlara, Uzman Erbaş Kanunu'nda yer alan özel ikramiye yerine, normal emekli ikramiyesi ödeniyor.
Uzman jandarmalar için emeklilik yaş haddi 45 yerine 56 olarak uygulanıyor. Dolayısıyla uzman jandarmaların emekli olamama gibi bir sorunları bulunmuyor.

Gerek uzman erbaşlar gerekse uzman jandarmalar, diğer TSK personeline tanınan fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanabiliyor. Yani çalıştıkları her yıl için ilave 3 ay hizmet kazanmış oluyorlar.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com