Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2012 Pazartesi

İntibak yasasının amacı hk.

İntibak yasası, SSK emeklilerinin dosyalarının tek tek incelenmesini gerektiriyor

Soru: Babam 7 Temmuz 2011 de emeklilik dilekçesi verdi. 61 günlük askerlik borçlanması yatırdığı halde reddettiler. Tekrar dilekçeyi geri gönderdi ve 7695 gün ile emekliliği kabul edildi. 7695 günün tamamı askeri ücretten yatırılmıştır. 720 lira emeklilik maaşı bağlandı. Sizce bu 720 lira tutarı doğru mudur?


Deniz ÇOŞKUN

Cevap: Maalesef emekli aylıklarının geneli düşük. Son yıllarda reform adı altında, sosyal güvenlik kanunlarında emekli aylığı tutarını düşürecek yönde değişiklikler yapıldı. Babanıza bağlanan aylık doğru. Geçmiş yıllarda babanızdan daha az prim ödeyerek, babanızdan fazla aylık alanlar olabilir. Bunlar sizi yanılmasın. Bu durum yasalarda yapılan değişikliklerden kaynaklanıyor. Bugünlerde üzerinde çalışılan intibak yasasının özünü, aynı kazanç tutarı üstünden, aynı gün sayısında prim ödeyenlerin, aynı tutarda aylık almalarını sağlama oluşturuyor. Önümüzdeki 3, 4 yıl içinde tüm emeklilerin dosyaları tek tek elden geçirilerek, intibakları yapılacak. Söz konusu intibaka bağlı olarak babanızın emekli aylığında artışta olabilir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com