Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Aralık 2011 Pazartesi

SSK emeklisi olabilmek için priminizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödeme hk.

SSK dan emekli olabilmek için priminizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemelisiniz

Soru: Doğum tarihim 9 Haziran 1967’dir. Sigortaya başlangıç tarihim 10 Ocak 1995 olup, toplam 1229 gün prim ödemem var. Daha sonra 17 Aralık 2008 de Bağ-Kur'a isteğe bağlı prim ödemeye başladım. Şuan da ödemeye devam ediyorum. Sigortadan emekli olmak istiyorum. Bağ-Kur'a ne zamana kadar daha ödemem gerekiyor? Kaç yaşında ve ne zaman emekli olabilirim?

Ali Ekber SEÇER

Cevap: SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 3441 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 9 Haziran 2022 tarihte emekli olabilirsiniz.

Ancak bu şartlarla emekli olabilmeniz için, isteğe bağlı olarak Bağ-Kura 2181 gün daha prim ödedikten sonra isteğe bağlıdan çıkıp, prim ödemenizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemelisiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com