Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Aralık 2011 Pazartesi

9 Temmuz 2011 tarihinden sonra emekli olanların emekli ikramiyeleri hk.

Soru ve Cevaplar

01.10.2011'de emekli oldum ikramiyemi alabilecek miyim?


1989-2008 arası 19 yıl memurluk yaptım. 14.03.2008 tarihinde memuriyetten istifa ettim. 15.03.2008-25.09.2011 arası 4/a sigortalısı olarak çalışarak 01.10.2011 tarihi itibariyle emekli oldum. Memuriyetteki emekli ikramiyesi talebim için SGK Kamu Emeklilik İşlemleri Başkanlığına 06.12.2011 tarihinde taahhütlü posta ile başvurdum. Talebim 09.12.2011 tarihinde SGK'ya ulaştı. Memuriyetten istifa edenlere ikramiye ödenmemesi ile ilgili Kanun Tasarısı Meclise sunuldu. Bu durum beni nasıl etkiler? Henüz 60 günlük süre dolmadı, şu an dava açabilir miyim, bana neyi tavsiye edersiniz?

Recep Alkan

Memuriyette geçen hizmet sürelerine ilişkin emekli ikramiyesinin ödenebilmesi için son defa Emekli Sandığına tabi görevlerden emekliye ayrılmış olma şartı, Anayasa Mahkemesi tarafından ikinci kez iptal edildi. İptal Kararı 9 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe girdi. Getirilmek istenen şart henüz tasarı aşamasında olduğundan, şu an itibariyle yürürlükte olan mevzuata göre sizin gibi 9 Temmuz 2011 tarihinden sonra emekli olanların emekli ikramiyeleri, memuriyetten istifa etmiş olsalar da ödeniyor. Başvurunuz daha yeni, sizin ikramiyeniz de muhtemelen ödenecektir.
Dava açabilmek için ortada idare tarafından tesis edilmiş bir işlem olması gerekiyor. Dava, idare tarafından tesis edilmiş işleme karşı açılabiliyor. Talebinize ilişkin olarak henüz tesis edilmiş bir işlem yok. Dolayısıyla bugünden dava açamazsınız. Ancak talebinizin reddi halinde 60 gün içinde dava açabilirisiniz.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com