Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Kasım 2011 Salı

Yaşı bekleyenler verilen yasa teklifiyle erken emekli olabilecek mi?


Yaşı bekleyenler emekli olabilecek mi? 

Bildiğiniz gibi ülkemizde emeklilik şartlarıyla ilgili en önemli düzenlemelerden birisi 1999 yılında yapıldı.

Bu kapsamda bayanlar için 58, erkekler için 60 yaş şartı getirildi. Yeni yaş koşulu 8 Eylül 1999 tarihinden sonra ilk defa çalışmaya başlayanlar için uygulanacaktı. Ancak bu tarihten önce işe başlamış olanlar için de kademeli bir yaş skalası belirlendi. Hal böyle olunca yakın zamanda emeklilik hesabı yapan bütün çalışanlar için emeklilik tarihi uzamış oldu.

İşte o tarihten beri bu kesimde, yani 2000 yılından önce çalışma hayatına başlamış işçi, memur, esnaf vb. vatandaşlarda bir rahatsızlık var. Özet olarak, 1999 yılında getirilen yaş şartının kendileri hakkında uygulanmamasını talep ediyorlar. Bu taleplerini de hemen her platformda dile getiriyorlar.

Yasa teklifi verildi ama 

Bu konuyla ilgili farklı tarihlerde yasa teklifleri verildi. Nitekim en son teklif de geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili İzzet Çetin tarafından verildi. Ancak teklifin yasalaşma ihtimali yok denecek kadar az. Zira gerek 1999 yılında yapılan düzenleme gerekse 2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformu, sosyal güvenlik açıklarını azaltmaya dönüktü. Bu tedbirlere rağmen açıklar hâlâ istenen düzeye çekilebilmiş değil. Dolayısıyla böyle bir ortamda, özellikle AK Parti milletvekillerinin söz konusu teklife sıcak bakması pek muhtemel görünmüyor. Dolayısıyla emeklilik için yaşı bekleyen okurlarıma fazla ümitlenmemelerini tavsiye ediyorum.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com