Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Eylül 2011 Pazar

Emeklilik için eski yıllardaki gün boşluklarını ödeyebilir miyim?

Eski yıllar ödenebilir mi?

Okurumuz U. G. Ehliz “1993 yılında öğretmenliğe başladım. 1995 yılında istifa ettim. 2006 yılında 1 ay kadar da sigortam var. 2010 yılında yeniden devlet memurluğuna döndüm. 1994 ve 1995 doğumlu 2 çocuğum var. Emeklilik için aradaki zamanı borçlanabilir miyim?” diye soruyor.


Normal şartlarda eski yıllardaki gün boşluklarının ödenmesi mümkün değildir. Yani, çalışmadığı için sigorta günü olmayan ve prim yatırılmayan dönemlerin prim tutarını daha sonra ödemek istediğinizde bu mümkün olmuyor.

Ancak askerlik borçlanması, doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması gibi yasal borçlanma hakkı olan kişilerin bu süreler borçlanılabilmektedir. Bu yasal borçlanma hakkı dışında geçmiş yıllarda çalışılmayan, çalışılmasına rağmen sigorta bildirimleri yapılmayan süreler için bugün prim tutarları ödenememektedir.

Sigortalının doğum borçlanması yapabilmesi için; doğumdan önce 4/a bendi (SSK) kapsamında tescil edilmiş olması ve adına kısa ya da uzun vadeli sigorta kolları yönünden prim ödenmiş olması şartı arandığından, 2006 yılında sigortalı olan okurumuzun, 1994-1995 yılları için borçlanma yapma başvurusu SGK tarafından kabul edilmeyecektir.



Kaynak: Dr. Resul KURT - STAR  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com