Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2011 Pazar

Sosyal politikada ustalık dönemi


Sosyal politikada ustalık dönemi


Sayın Başbakan'ın tabiri ile 'ustalık' döneminin kabinesi açıklandı.


Elbette mesleğimiz gereği öncelikle sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve sosyal politikaların başına kimlerin geldiğine dikkat ettik. Bu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Faruk Çelik'e emanet. Sayın Çelik daha önce de aynı bakanlığa nezaret etmişti. Dolayısıyla kendisini hangi dosyaların beklediğini sanırım iyi biliyordur. Birkaçını sayacak olursak:
- Çıraklık ve kalfalık döneminde çıkarılamayan sendikalar yasası masada bekliyor.



- Devlet Personel Başkanlığı'nın da bağlanmasıyla, kamu çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları da Çelik'in masasına geldi.


- Hâlâ %40'ın üzerinde seyreden kayıtdışı istihdam, ustalık döneminde en çok konuşulan konulardan olacak.


- Sayın Başbakan'ın seçim öncesinde emeklilere verdiği intibak sözü, beklentinin yüksek olduğu konulardan birisi.


- İşsizlikte 2023 hedeflerinin yakalanabilmesi için şimdiden aktif ve pasif istihdam politikalarının hızlandırılması gerekiyor.


Her biri ayrı bir ustalık gerektiren bu sorunların çözümünde Sayın Çelik'e başarılar diliyoruz.


Gelelim sosyal yardım ve hizmetlere. Bildiğiniz üzere aile sigortası ve sosyal yardımlar 12 Haziran seçimlerinin en popüler konusuydu. Hükümet tarafından 2005 yılında temeli atılan "sosyal yardım ve hizmetleri birleştirme projesi", nihayet ete kemiğe büründü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Sayın Fatma Şahin'e emanet edilen bakanlık, kadın, aile, engelli, yaşlı, yoksul ve diğer dezavantajlı kesimlere yapılacak her türlü yardım ve hizmeti yürütecek. Böylece 13-14 farklı kuruluş tarafından verilen yardım ve hizmetler tek elden ve standart bir şekilde sağlanacak.


Sayın Şahin'in ortaya koyacağı performans, bir sonraki seçimde sosyal yardım ve hizmetleri muhalefetin proje alanı olmaktan çıkarabilir. Ancak burada bir noktayı gözden kaçırmamak gerekiyor. Sağlıklı bir sosyal yardım sisteminin kurulabilmesi için, kayıtdışı ekonomi ve kayıtdışı istihdamın makul oranlara çekilmesi şart. %40'ın üzerinde seyreden bir kayıtdışı istihdam varken, gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak problem olacaktır. Dolayısıyla bu ve benzeri sebeplerle, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın yakın çalışma yürütmesi gerekiyor.



Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Sadettin ORHAN- BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com