Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2013 Perşembe

Günü doldurmuş olmama rağmen yaştan dolayı emekli olamıyorum yapmam gereken nedir?

Tavan kazanç üstünden prim ödüyorsanız emekli aylığınız artar, tabandan ödüyorsanız düşer


Soru:3 Mart 1972 doğumluyum. İlk sigortalı işe giriş tarihim 1 Kasım 1990 dır. Askerlik dâhil olmak üzere boş günüm yok. Dolayısıyla günü doldurmuş olmama rağmen yaştan dolayı emekli olamıyorum. Sormak istediğim şu; hala SSK’ya prim ödenmesi benim için(emekliliğim açısından) sıkıntı olur mu? Ya da yapmam gereken nedir? Sadece sağlık primi ödesem bir sıkıntı olur mu?(şuanda hala SSK’lı olarak çalışmaya devam etmekteyim)

Ünal EMNİYETLİ

Cevap: Emekli aylığını üstünden prim ödenen kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. 1 Ekim 2008 den sonra prime esas kazancın alt sınırından(bugün için 978.60 TL dir) prim ödeyenlerin emekli aylığında az da olsa azalma meydana geliyor. Ancak prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.360.90 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı üstünden, örneğin 4 bin veya 5 bin TL üstünden prim ödeyenin emekli aylığı artıyor.


Şayet belirttiğimiz gibi prime esas kazancın üst sınırından veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı üstünden prim ödüyorsanız, emekli olacağınız 3 Mart 2024’ e kadar prim ödemeniz de yarar var. Ancak asgari kazanç üstünden prim ödüyorsanız, prim ödemektense ödememeniz daha iyi.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com