Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2013 Perşembe

Fransa'da okuyan çocuğuma SGK sağlık sigortası GSS primi çıkartılmış bu primi kaldırmak için ne yapmamamız gerekiyor?

SGK’ da suç yok oğlunuz adresini yurtdışına taşımamış


Soru: Fransa’da okuyan çocuğuma Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlık sigortası primi çıkartılmış. Çocuk yurtdışında Türkiye’de değil. Türkiye’den sağlık yardımı almıyor. Almayacakta. Niye Türkiye’de sağlık primi ödesin. Bu primin kaldırmamız için ne yapmamamız gerekiyor?

Ahmet DEMİR

Cevap: Sosyal Güvenlik Kurumunun(SGK) suçu yok. Kurum çocuğunuzun yurtdışında eğitim yaptığını bilemez. Çocuğunuz yurtdışına giderken adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden, adresini yurtdışına taşıması gerekiyordu. SGK, sistemde çocuğunuzun Türkiye’de ikamet ettiğini görüyor. Ve ona göre Genel Sağlık Sigortalısı yaparak prim tahakkuku yapıyor. Yapacağınız iş, çocuğunuzun adresini yurtdışına taşımak. Ve Yurtdışındaki okuldan ve Türk Büyükelçiliği yoksa konsolosluktan alacağı belge ile SGK’ya başvurmaktan ibarettir. 


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com