Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2013 Perşembe

Emekli maaşımdan 340 TL kesinti yapıldı toplam kaç para kesileceğini ve ne kadar zaman kesinti yapılacağını nasıl öğrenebilirim?

2003’ten bu yana SGDP ödemeniz gerekiyordu
20 yıl önce emekli oldum. 18 yıldan beri de kendime ait işyerim var. 2012 yılında 830 TL maaş alıyordum, 2012 Aralık maaşımdan 340 TL kesinti yapıldı. 2013 maaşım SGK sitesinde intibak farkı ile birlikte 952 TL gözüküyor ama Ocak ayında aldığım maaş sadece 600 TL. Bu kesintiler işyeri sahibi olmamdan dolayı mıdır? Bundan dolayıysa toplam kaç para kesileceğini ve ne kadar zaman kesinti yapılacağını nasıl öğrenebilirim? Geçen ay SGK’ya dilekçe yazdım fakat henüz cevap gelmedi. 
Kamber Metin


SSK ve Emekli Sandığından emekli olup ticari kazanç veya serbest meslek kazancı dolayısıyla gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlara 02.08.2003 tarihinden itibaren sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ödeme zorunluluğu getirildi. Bunların sosyal güvenlik destek primleri emekli aylıklarından kesilmeyip, Bağ-Kur 12. gelir basamağının yüzde 10’u tutarında kendileri tarafından ödenmeye başlandı. 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren de 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan düzenleme çevresinde emekli aylığından kesinti yapılmak suretiyle uygulanıyor.
Sizin de 02.08.2003 tarihini izleyen üç ay içinde Bağ-Kur’a başvurmanız gerekiyordu. Sizin durumunuzda olanlar için 6385 sayılı Yasayla ödeme kolaylığı getirildi. Söz konusu Yasa hükümlerinden yararlanmak için SGK’ya başvurduğunuzda, SGDP borcunuzu gecikme cezası ve zammı yerine TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar ile 18 eşit taksite kadar 36 ay vadeyle ödeyebileceksiniz.  
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com