Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Zorunlu Bağ-Kurum sona erdi isteğe bağlı Bağ-Kur yaptırırsam ne zaman kaç yaşında emekli olabilirim?

İsteğe bağlı prim ödeyerek Bağ-kurdan emekli olabilirsiniz

Soru 12 Ocak 1968 doğumluyum.2002 de kendi iş yerimi açarak Bağ-Kurlu oldum.2010 a kadar sürdü ve iş yeri kapanmasıyla Bağ-Kurum sona erdi. Ben dışarıdan isteğe bağlı Bağ-Kur yaptırırsam ne zaman, kaç yaşında emekli olabilirim? Kaç sene daha ödeme yapmalıyım?
Gül TARAKÇI

Cevap: Primlerinizi isteğe bağlı olarak ödemeniz halinde, Bağ-Kurda iki şekilde emekli olabilirsiniz. 1) 20 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte, toplam prim ödemenizi 20 tam yıla(7200 güne) tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 12 Ocak 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2)15 tam yıl prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte toplam priminizi 15 tam yıla(5400 güne) tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 12 Ocak 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com