Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Yeni kıdem tazminatı fonu geldiğinde ne olacak?

Fon gelince eski haklar yok mu olacak?

Kıdem tazminatı fonu konusunda gelişmelerin olması, çalışanları sürekli tedirgin ediyor. İşçilerin temel tedirginliği, kıdem tazminatı fonu çıkınca eski hakların ne olacağı konusunda toplanıyor.
Okurumuz Kurtuluş Sevim, “Bir fabrikada 6 yıldır çalışıyorum. Yeni kıdem tazminatı fonu geldiğinde ne olacak? İşveren şimdi bana 6 yıllık kıdem tazminatını verecek ve sonra mı yeni sisteme geçiş yapacağız? Yoksa olduğu gibi mi gececeğiz? Tazminat verirlerse ne zaman verilecek?” diye soruyor.

Açıkçası şu an ortada bir taslak, kamuoyuyla paylaşılmış bir metin olmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak, şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki, kıdem tazminatı fonu çıktığında eski haklar korunacak. Hiç kimse kıdem tazminatı hakkından mahrum kalmayacak. Fon veya bireysel hesap sistemi şeklinde yapılacak değişiklik yürürlüğe girdiği tarihten sonraki çalışmalar yeni döneme dahil edilecek, eski çalışmalar ise yine eski sistem üzerinden işçi gerekli şartları sağladığında ödenecek. Yani, fon gelince eski haklar tuz-buz olmayacak, aynen devam edecek.

Burada önemli olan, işçilerin eski çalışmalarından doğan haklarının korunarak yeni sisteme uyum sağlanmasıdır. Basına yansıyan farklı yöntemler olsa da, kısa zaman içinde taslak metnin açıklanmasını ve geniş bir şekilde tartışıldıktan sonra yasalaşmasını diliyoruz.

Resul KURT - STAR

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com