Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Ne yaparsa hangi şartlarda kaç yaşında emekli olabilir?

Teyzenizin doğumları Bağ-Kur başlangıç tarihinden önceyse borçlanma yapabilir

Soru: Sorum, teyzem Mine Hatun AYDIN ile ilgili. Doğum Tarihi 15 Ağustos 1962,
ilk sigortaya girişi (SSK) 1 Mart 1998 olup, 31 Mart 2001 e kadar SSK ya 181 gün prim ödemesi var. Ardından 14 Temmuz 2008-1 Nisan 2009 arası Bağ-Kura 8 ay 18 gün isteğe bağlı prim ödemesi var.
2 kızı var. Doğum borçlanması yapılmamış.
Bu durum (şu an) itibarıyla,
1)Ne yaparsa (hangi şartlarda) kaç yaşında emekli olabilir?
2-Minimum prim ödeyerek (ekonomik durumu kötü) (isteğe bağlı Bağ-Kur veya bir yerde çalışıyor görünüp SSK asgari ücret üzerinden primini yatırması mantığında), emekliliği SSK üzerinden mi? Yoksa Bağ-Kur üzerinden mi olması maaşını yüksek kılar?

Cemal ÖZTÜRK/ESKİŞEHİR

Cevap: 1)Teyzeniz SSK da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. Son 1260 günü sigortalı bir işte çalışmak suretiyle 3161 gün daha prim ödeyerek 439 gün olan primini 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilir.
2) Bağ-Kurdan emekli olmak için en az 5400 gün prim ödemesi gerekir. SSK’ dan 3600 gün prim ödeyerek emekli olabileceğinden teyzeniz için SSK avantajlı. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayıldığından, teyzeniz belirttiğimiz şartlarla emekli olabilmesi için prim ödemenizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz gerekiyor.
Doğumları, SSK başlangıç tarihi olan 1 Mart 1998 den sonra ve Bağ-Kur başlangıç tarihi olan 14 Temmuz 2008 tarihinden önceyse ve iki doğumu arasında iki yıl ve doğumlardan sonraki iki yıllık sürelerde sigortalı çalışması yoksa, iki doğumunu da borçlanarak toplam 1440 gün kazanması mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com