Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Emeklilikte olduğu gibi sağlıkta da vekiller vatandaşa nasıl fark atıyor?

Vatandaşa GSS, vekile ÖSS

Milletvekillerinin emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme, geçtiğimiz ayların önemli gündem maddesiydi. Yapılan düzenlemeyle, sosyal güvenlik reformunun vekiller üzerindeki olumsuz etkisi giderilmiş oldu. Yani reformun yükü vatandaşın üzerinde kaldı. Tabii sosyal güvenlik denince işin emeklilik boyutu olduğu gibi bir de sağlık sigortası boyutu var.


Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni yönetmelikle, milletvekilleri ile hak sahiplerinin sağlık yardımları yeniden düzenlendi. Yapılan düzenleme, emeklilikte olduğu gibi sağlıkta da vekillerin vatandaşa fark attığını gösteriyor.

İşte sağlıkta vekil-asıl farkları:

· Vatandaşın 18 yaşını dolduran çocuğu sağlık güvencesinden yararlanamıyor. Vekil çocukları 25 yaşına kadar (öğrenci olsun olmasın fark etmiyor), kız çocukları ise evlenmemek ve çalışmamak şartıyla ölünceye kadar vekil anne-babadan yararlanabiliyor.

· Vatandaş, başvurduğu sağlık kuruluşuna bağlı olarak 12 liraya varan katılım payı ödüyor, vekil için katılım payı yok.

· Vatandaş özel hastaneye giderse %90'a kadar ilave ücret ödüyor, vekil için ilave ücret yok.

· Vatandaş özel diş hekimine giderse kendi cebinden ödüyor, vekil istediği diş hekimine Meclis bütçesinden gidebiliyor.

Kısacası vekillerimiz Genel Sağlık Sigortası (GSS) dışında kaldılar ve sağlık harcamaları SGK bütçesinden değil,
TBMM bütçesinden karşılanıyor. Yani vatandaşa GSS, vekillere bir nevi ÖSS (Özel Sağlık Sigortası) düştü diyebiliriz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com