Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2011 Salı

Torba yasa ve Silikozis hastaları hk.



SILIKOZIS HASTALARINA MAAS BAGLANACAK 

Silikozis hastalarina malulen emekli olma hakki taniniyor. Buna göre, sigortali olmayan ve silikozis hastaligi nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az yüzde 15 kaybedenlere SGK tarafindan aylik baglanacak. Bu kisilerin, yasanin Resmi Gazete'de yayim tarihinden itibaren 3 ay içinde basvurmalari gerekiyor. Kisinin meslekte kazanma gücünü kaybettigine, meslek hastaliklari tespit hükümleri çerçevesinde, SGK Saglik Kurulunca karar verilecek.

Aylik almakta iken ölen silikozis hastasinin esine ve çocuklarina da aylik baglanabilecek. Es ve çocuklara baglanacak ayliklarin toplami, hastanin kendisine baglanan aylik tutari geçemeyecek. Bu sinirin asilmamasi için gerekirse es ve çocuklarin ayliklarindan orantili olarak indirimler yapilabilecek. Bu sekilde aylik alanlarin çalismaya baslamalari halinde ayliklari kesilecek.

Kaynak: Resul Kurt

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com