Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2011 Salı

Torba yasa ve 12 Eylül mağdurlarının gözaltında veya cezaevinde geçen süreleri borçlanabilmesi hk.

12 EYLÜL MAGDURLARINA EMEKLILIK FIRSATI 

Yasayla 12 Eylül magdurlarinin, gözaltinda veya cezaevinde geçen süreleri için borçlanabilmesine imkan saglaniyor. Buna göre, sikiyönetim mahkemelerinin görev alanina giren suçlar nedeniyle yakalanan veya tutuklananlardan, Türk Silahli Kuvvetlerinin yönetime el koydugu 12 Eylül 1980'den sonra haklarinda kovusturmaya yer olmadigina ya da beraatlerine karar verilenler, gözaltinda ve tutuklulukta geçen süreleri için borçlanabilecek.


Bu kisilerin, durumu belgelemeleri ve yasanin yürürlüge girisinden sonraki 6 ay içinde talepte bulunmalari gerekecek. Prime esas günlük kazanç alt sinirinin yüzde 32'si üzerinden hesaplanacak primlerini, bu durumlarindan dolayi dava açip tazminat alanlarin kendileri, tazminat almayanlarin primlerini ise Hazine ödeyecek. Düzenlemenin yürürlüge girdigi tarihe kadar, sigortaliliklarindan dolayi gelir veya aylik baglananlar ile tutukluluk veya gözalti sürelerini herhangi bir sekilde sigortali olarak degerlendirenler ise borçlanamayacak. Aylik baglanmayan ile toptan ödeme yapilmak suretiyle hizmetleri tasfiye edilenlerden, borçlanacaklari sürelerle birlikte emekli veya yaslilik ayligi alacak olanlara geçmise dönük aylik ve fark ödenmeyecek. Tutuklu ve gözaltindaki süreler emekli ikramiyesi hesabinda dikkate alinmayacak.

Kaynak: Resul Kurt

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com