Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2018 Salı

SSK primlerini ödetsek daha erken emekli olur muyum?

http://emeklilikdanismanlik.blogspot.com/2013/03/en-erken-nereden-ve-nasl-emekli.html
Sigorta başlangıcınız 1986’ya götürmek için mahkeme kararı lazım
Soru: 8 Mayıs 1970 doğumluyum. İlk sigorta girişim Temmuz 1986 ayında. Yaklaşık 8500 gün primim var.  Fakat 1986 yılından ödenmiş prim yok. Bu yüzden e devletten girip baktığımda prim ödemelerim 1987’den itibaren görülüyor. Ne zaman emekli olurum? Ödenmemiş primlerin muhatabı halen mevcut. Primleri ödetsek daha erken emekli olur muyum?
Ali AKKOÇ
Cevap: Emekli olma şartları sigorta başlangıç tarihine göre belirleniyor. Sigorta başlangıç tarihi ise; kişi adına Sosyal Güvenlik Kurumuna ilk defa çalışma süresi bildirilen gündür. 1986’da adınıza prim ödenmediğinden, sigorta başlangıcı olarak dikkate alınmaz. 1987’de başlangıcınıza göre, priminizi yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 8 Mayıs 2020’de emekli olabilirsiniz.  1986’da çalışma süresinizi kuruma bildirmeyen işveren daha sonra yani 1987’de adınıza çalışma süresi bildirmişse, hizmet tespit davası açarak, mahkemede bildirilmeyen çalışma sürenizi belge veya şahitle ispatlamanız ve 23 Kasım 1986’dan önce çalışma süresi(bir gün dahi olsa) kazanmanız halinde, 49 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ancak 1986’da çalıştığınız işyeri 1987’de veya çalıştığınız işyeri değilse, işten ayrıldığınız tarihten itibaren 5 yıl içinde dava açmadığınızdan hakkınız zamanaşımına uğramış. Sonuç olarak sigorta başlangıcınızı 1986’ya çekecek bir işlem bulunmuyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIK

SSK ve Bağ-kur emeklilik başvurularınız için tıklayın
SGK bizmet birleştirme işlemleri hakkında bilgi için tıklayın
Doğum borçlanmasıyla hemen emeklilik hesabı için tıklayın
Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik hesabı için tıklayın
Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı
Bağ-kur hizmet ve prim borcu sorunlarınız için tıklayın

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com