Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2018 Salı

Ne kadar askerlik borçlanması yapmam gerekir?

Askerliğinizin 460 gününü borçlanmalısınız
Soru: 13 Şubat 1969 doğumluyum. Askerliğimi 1989-1990 arasında yaptım. Sigorta giriş tarihin 1 Mart 1991 olup 20 Haziran 1996’ya kadar SSK'ya prim ödedim. 20 Haziran 1996’da Bağ-Kura geçtim. 30 Kasım 2013'te tekrar SSK'ya geçtim. Son olarak SSK'ya 4 yıl prim ödedim. Toplam 8730 gün prim ödemem var. Ne kadar askerlik borçlanması yapmam gerekir? Ve ne zaman emekli olabilirim?
İsmail GÖKÇELİ
Cevap: Askerlik sürenizin 460 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan askerlik borçlanmasından sonra prim ödemeseniz dahi, 51 yaşınızı dolduracağınız 13 Şubat 2020’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIK

SSK ve Bağ-kur emeklilik başvurularınız için tıklayın
SGK bizmet birleştirme işlemleri hakkında bilgi için tıklayın
Doğum borçlanmasıyla hemen emeklilik hesabı için tıklayın
Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik hesabı için tıklayın
Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı
Bağ-kur hizmet ve prim borcu sorunlarınız için tıklayın

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com