Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ağustos 2017 Perşembe

Yaşı doldurduğu halde emekli olamayan isterse primlerini geri alabilir mi?

Yaşı doldurduğu halde emekli olamayan isterse primlerini geri alabilir
Soru: Annem bir seneden beri dedemden emekli maaşı alıyor. Ondan önce kendisi isteğe bağlı olarak prim yatırıyordu. Annemin primleri o kadar azdı ki, yani çok geç emekli olacaktı. Bizde araştırdık rahmetli dedemin askerlik borcunu ödeyip anneme emekli maaşı bağladık. Sorum annem daha evvel ödediği primleri SGK’ dan talep edebilir mi? O kadar primi boşa ödedi. Her ay 400 lira gibi rakamlar ödedi.  En azından bir kısmını almaya hakkımız var mı?
Derya AKSOY
Cevap: Emekli olmak için aranan yaşı doldurduğu halde, emekli olacak kadar primi olmayanlar, talep etmeleri halinde ödedikleri primlerini  “yaşlılık toptan ödemesi” adı altında geri alabiliyor. Anneniz doğum, sigorta başlangıç ve prim ödeme gün sayısını bildirmediğinden primlerini alıp alamayacağını hesaplamıyoruz. Ancak genel bir bilgi verecek olursak, anneniz 58 yaşını doldurmuşsa primleri geri alma hakkı var. Doldurmuyorsa 58 yaşını dolduracağı tarihte primlerini iade olarak geri alabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com