Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Anneme 450 lira maaş bağlandı anneme bağlanan aylık neden bu kadar az?


Annenizin aylığının düşük olması babanızın aylığının düşüklüğünden
Soru: Babam vefat etti. Zorunlu Bağ-Kurluydu. Anneme 450 lira maaş bağlandı. Anneme bağlanan aylık neden bu kadar az acaba?
Kanber KAPLAN
Cevap: Anneniz emekli değilse veya sigortalı çalışmıyorsa ve kendisinden başka eşinden aylık alan yoksa, aylık bağlamam  oranı yüzde 75’dir. Ancak kendisinden başka aylık alan çocuk varsa veya kendisi emekli veya sigortalı çalışıyorsa, aylık bağlama oranı yüzde 50’dir.  Emekliler arasında en düşük aylığı Bağ-Kurlular alıyor. Babanızın  aylığı düşük olduğundan annenize bağlanan aylıkta düşük. Şüpheniz varsa, anneniz bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak, bağlanan dul aylığı hesabında yanlışlık olup olmadığını sorduğunda, gerekli kontroller yapılır ve sonuç kendisine yazılı olarak bildirilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com