Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2016 Cuma

Sağlık primi ödemeden sağlık yardımlarından yararlanıp yararlanamayacağı hakkında bilgi alabilir miyiz?

20 Kasım 2025’de emekli olabilir
Soru:  Oğlum 20 Kasım 1969 doğumludur. 1 Haziran 1197’den bu yana isteğe bağlı Bağ-Kur primi yatırmaktadır. Primleri eksiksiz yattı. 6780 gün primi var. 1993 yılında da 3 ay SSK’lı olarak bir yerde çalıştı. Prim ödeme gününün dolup dolmadığı, dolmuş ise sağlık primi ödemeden sağlık yardımlarından yararlanıp yararlanmayacağı hakkında bilgi alabilir miyiz?  
Ahmet ÇETİNER
Cevap: Oğlunuz Bağ-Kurda emekli olmak için 25 tam yıl (9000 gün prim ödeme) ve 56 yaş şartlarına tabi. Oğlunuzun üç ay prim ödemesiyle birlikte toplam 6870 gün primi var. 2220 gün daha prim ödeyerek toplam primini 9000 güne tamamlaması şartıyla, 56 yaşını dolduracağı 20 Kasım 2025’de emekli olabilir. Askerliği hakkında bilgi vermemişsiniz. Muhtemelen Bağ-Kurdan önce 18 ay askerlik yaptı. Askerliğini borçlanıp ayrıca 1680 gün daha prim ödeyerek toplam primini 9000 güne tamamlaması şartıyla, 55 yaşını dolduracağı tarihte emekli olması da mümkün.
Bir diğer seçeneği de SSK’dan emekli olması. Sigortalı bir işte çalışarak 1260 gün daha prim ödemesi halinde, 54 yaşını dolduracağı tarihte SSK’dan emekli olabilir. 1993’deki SSK başlangıcını tarih ( gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. SSK başlangıç tarihinden, 23 Kasım 1992 tarihini çıkartın. Bulduğunuz gün kadar askerlik borçlanması yaparsanız, 53 yaşını dolduracağı tarihte emekli olması da mümkün.
Oğlunuz prim ödemesini kesip emekli olacağı yaşın dolmasını beklerken sağlık yardımını, genel sağlık sigortasından alır. Prim ödeyerek mi? Yoksa prim ödemeden mi sağlık yardımı alacağı, bulunduğu yerde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yaptıracağı gelir tespitinden çıkacak aile içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarına göre değişir. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com