Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2016 Cuma

İşten çıkarıldım yasal haklarımı alabilir miyim?

Primi 5300 güne tamamlamalısınız
Soru:  10 Mart 1966 doğumluyum. 1 Ağustos 1985’de sigortalı oldum. 3973 gün primim var. İşten çıkarıldım, yasal haklarımı alabilir miyim? Ne zaman emekli olurum?
AYTEKİN
Cevap: İşten haklı bir neden yokken çıkartılmışsanız ve çıkartıldığınız işyerinde bir yıldan fazla çalışma süreniz varsa, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı almanız gerekir.
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Askerliğiniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Muhtemelen 18 ay askerlik yaptınız. Askerliğinizi borçlandıktan sonra, 787 günde prim ödeyerek toplam priminizi 5300 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 

Ekrem SARISU -POSTA
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com