Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Aralık 2015 Çarşamba

Memur emeklilerine seyyanen zam var mı?

Memur emeklisine seyyanen zam yok ancak aylıkları daha fazla artacak
Soru: Sayın başbakanımız eylem planını açıkladı. Bağ-Kur ve sigorta emeklilerine yılda 1.200.- Lira vereceğini miting meydanlarında kendi ağzından defalarca duyduk. Son günlerde ise memur emeklisinden hiç bahsetmiyor. Ben Emekli Sandığı memur emeklisiyim. Bu 1.200.- liralık ücretten biz de faydalanacak mıyız?  
Mehmet NACAR
Cevap: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aylık 100 lira olan seyyanen zam yapılması kararlaştırıldı. 1 Ocak 2016’dan itibaren SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon oranında yapılacak olan zamdan hariç aylık 100 lirada seyyanen zam alacaklar. Memurlar bu artıştan yararlanamıyor. Ancak geçtiğimiz Eylül ayından geçerli olmak üzere memur emeklilik tazminat oranı 15 puan artırıldı. Bu artış memur emeklilerinin aylıklarını hizmet süresine göre 90 lira ile 120 lira arasında artırdı. 1 Ocak 2016’dan itibaren de, memur emekli aylıkları yüzde 6, artı enflasyon oranında artırılacak. Bugün en düşük memur emekli aylığının 1.513 lira olduğu düşünülürse, memur aylıklarında yılbaşından sonra en az 100 lira artış olacak. Eylül artışını da düşünürsek memur emekli aylıkları, SSK ve Bağ-Kur emekli aylık artışından çok daha fazla olduğu görülür.
Ekrem SARISU - POSTA 


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com