Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Kasım 2014 Pazar

3600 günle kıdem tazminatı alarak işten ayrılma hakkı olmayanlar

8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanın 3600 günle kıdem tazminatı alarak ayrılma hakkı yok
Soru: 26 Ağustos 1981 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 26 Aralık 1999’dur. Askerliğimi 550 gün olarak yaptım. Hangi şartlarda emekli olurum? 5 yıldır bir firmada çalışıyorum. Kendi isteğimle ayrılsam tazminat hakkım var mı? Hangi şartlarla tazminat hakkı kazanırım?
Ferhat ÇAVDAR
Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 26 Ağustos 2041’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma sadece primi artırır, emekli olma şartlarını değiştirmez. Emekli olacağınız tarihe kadar aranan primi rahat rahat tamamlayabileceğinizden askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.
Kendi isteğinizle ayrılmanız halinde kıdem tazminatı alma hakkınız yok. Çünkü 8 Eylül 1999 dan sonra sigortalı olduğunuzdan, 15 yıl süre ve 3600 gün primle kıdem tazminatı alarak ayrılma hakkınız bulunmuyor. Primi 7000 güne tamamlayarak veya 4500 gün prim ödeme ve 25 yıl sigortalılık süresi şartını birlikte sağlayacağınız tarihte kıdem tazminatı alarak ayrılma hakkınız var. Bunun dışında kendi isteğinizle ayrılmanız halinde, kıdem tazminatı alma hakkınız bulunmuyor.
Ekrem SARISU -POSTA 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com