Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Haziran 2014 Çarşamba

Bağ-Kurdan emekli olursam, hem annemin hem de kendimin maaşını alabilir miyim?

Emekli olduğunuzda yetim aylığınız kesilir

Soru:1 Nisan 1963 doğumluyum. 2 yıl önce eşimden ayrıldım. Vefat eden annemin maaşına bağlandım. Kendimde Bağ-Kurluyum. 58 yaşında emekli olacağım. Sorum: Bağ-Kurdan emekli olursam, hem annemin hem de kendimin maaşını alabilir miyim? Annem SSK'dan emekli?

Sametcem GÜLTEKİN

Cevap: SSK emekli kız çocuklarına anne veya babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Emekli olduğunuzda annenizden aldığınız aylık kesilir. Muhtemelen isteğe bağlı prim ödemektesiniz. Yoksa SSK Bağ-Kurlu olarak çalışan kız çocuğunda da aylık bağlamaz.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com