Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ocak 2014 Çarşamba

Memurun fiili hizmet zammı emeklilik yaşından düşülür mü?

Memurun fiili hizmet zammı emeklilik yaşından düşülür

Soru:22 Ağustos 1969 doğumluyum. 13 Ağustos 1987 tarihinde sigortalı oldum.
1989 yılında 18 ay askerlik yaptım. Ancak askerliğimi borçlanarak ödemedim.
SSK ya 900 gün prim ödedim. 4 Ocak 1994-4 Kasım 1996 arasında 4 yıl uzman erbaş olarak silahlı kuvvetlerde görev yaptım. Bir yıl filli hizmet zammına hak kazandım. Ancak bunu ekletmedim. 29 Ocak 1999 tarihinden beri memur olarak görev yapmaktayım. Hangi şartlara tabiyim, ne zaman emekli olurum?

Turan KÜÇÜK

Cevap: Emeklilikte 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabisiniz. Uzman erbaş olarak çalıştığınızı belirttiğiniz tarihler arası dört yıl değil, iki yıl on ay çıkıyor. Sorunuzu dört yıl fiilen uzman erbaş olarak çalışmış kabul ederek cevaplıyoruz. Emekli olmak için; 25 yıl fiili hizmet süresi ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Emekli Sandığından emekli olursanız bir yıl fiili hizmet süresi zammınız 53 yaştan düşülecek ve emeklilik yaşınız 52 olacaktır. Askerlik sürenizin üç ayını borçlanırsanız emeklilik yaşınız 51’e düşer.  Sonuç olarak askerlik sürenizin 3 ayını borçlanıp 15 Mayıs 2016 ya kadar çalışarak fiili hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 22 Ağustos 2020 de emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com