Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Ocak 2014 Çarşamba

3. derecede vergi muafiyeti aldım ne zaman emekli olabilirim?

18 yılı dolduracağınız tarihte emekli olmanız mümkün

Soru:1 Mayıs 1978 doğumluyum. 1998 de askere gittim. 3 Mayıs 2001 de SSK`lı oldum 3683 gün prim ödemem var. 2013 itibarıyla rahatsızlığımdan ötürü yüzde  46 rapor aldım ve 3. derecede vergi muafiyeti sağladım. Ne zaman emekli olabilirim?

MEHMET

Cevap: Emekli olmak için; 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 3 yıldan az süredir sigortalı olan vergi indirimi almış 3 ncü derece engellere tanınan 19 yıl sigortalılık süresi 4240 gün prim ödeme şartlarına tabisiniz. 557 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 4240 güne tamamlamanız şartıyla, 19 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 3 Mayıs 2020 de emekli olabilirsiniz. Askerlik sürenizi bildirmemişsiniz.18 askerlik yaptığınız ve borçlandığını varsayarsak, sigorta başlangıç tarihiniz 18 ay geri gider ve emekli olmak için; 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz. Bundan sonra prim ödemeseniz dahi 18 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 3 Kasım 2017 de emekli olabilirsiniz.  

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com