Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Kasım 2013 Çarşamba

Kredi kartı limitleri ne zaman düşürülecek?


Kredi Kartı limitleri ne zaman düşürülecek?

Kredi ve kredi kartına müdahale yolda...Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi ve kredi kartında aşırılığın olduğu alanlara müdahale edeceklerini belirterek, “Malum aşırılık ekonomiye zarar veriyor. Bu nedenle makul genişlemenin önünü açacağız” dedi.

Kredi Kartı limitleri ne zaman düşürülecek?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi ve kredi kartında aşırılığın olduğu alanlara müdahale edeceklerini belirterek, “Malum aşırılık ekonomiye zarar veriyor. Bu nedenle makul genişlemenin önünü açacağız” dedi.

"KREDİ KARTINDA GEREKLİ EK DÜZENLEMELERİ ÇALIŞIYORUZ"

Babacan, bireysel krediler, tüketici kredileri kredi kartları ile ilgili düzenlemelerin önemli bir bölümünü yaptıklarını, bunların yayımlanıp uygulamaya girdiğini belirterek, "Geride kalan 3 çalışma alanı vardı. Bu üç  alanla alakalı etki analizleri üzerinde çalışılıyor.  Bu çalışma bittikten sonra  hangi alanda ne kadar düzenleme yapacağımızın kararını vermiş olacağız. Aşırılığın oluştuğu alanlara daha fazla düzenleme yapacağız ama makul bir miktarda kredi genişlemesinin de önünü açık tutacağız. O 'makul' kelimesinin altını çizerek söylüyorum. Aşırılık ekonomimize zarar veriyor. Kredi hacmi büyüyecek, ama makul ve dengeli büyüyecek" ifadesini kullandı.
   
Ali Babacan, kredilere, ihracat, yatırım ve KOBİ'ler içinse "evet" dediklerini, ancak tüketim içinse dikkatli olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, gerekirse ilave tedbirler alacaklarını söyledi.

Kredi ve kredi kartına müdahale yolda

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi ve kredi kartında aşırılığın olduğu alanlara müdahale edeceklerini belirterek, “Malum aşırılık ekonomiye zarar veriyor. Bu nedenle makul genişlemenin önünü açacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) devlet katkısının etkilerinin açıklandığı basın toplantısında basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Sigortalar Birliği (TSB)Yönetim Kurulu Başkanı Recep Koçak’ın Kıdem Tazminatı Fonu’nda BES’in de yer alması önerisi ile ilgili yorumlarının sorulması üzerine Babacan, şunları kaydetti:
“Kıdem tazminatı hakkından yüzde 10 pay alıyor, yüzde 90 alamıyor. Bu yüzde 10 sendikalılık oranının büyük olduğu kesim. Bunun yanında kamuda olanlar, büyük şirketlerde görev yapanlar hakkını alıyor. Burada sendikasız yığınlar hakkını alamıyor. Örnek veriyorum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sendikalarla bir araya geliyor. Masada yüzde 10 var, kıdem tazminatı alamayan yüzde 90 yok. Gelinen aşamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kıdem tazminatı ile ilgili projeyi yürütecek. Ama biz iktidar olarak her kesimi göz önünde bulundurmalıyız.

Kıdem Tazminatı Fonu’nu bir şirket temelinde de ele alabiliriz. Şirkette görev yapanların büyük bölümü fona geçmeye sıcak ise bu yapılabilir. Tabii dileyenler de eski sistemde devam edebilir. Ama bir şirkette görev yapanlar Kıdem Tazminatı Fonu’ndan yana ise, bu anlamda irade koyuyorsa biz kapıyı açmalıyız. Çünkü burada yüzde 10 şanslı, yüzde 90 mağdur. Bu mağdurların temenni ve taleplerini karşılamak, hak kayıplarını gidermek sorumluluğumuz. Öte yandan o da sistemin ilerlemesi, fonun ilerlemesi için önemli bir ilave teşviktir. Tabii bunlar fikir ve tasarı safhasında, onu da unutmayalım.”
Cari açıkla ilgili bir soru üzerine de Babacan, “Tahminleri ortaya koyduk. Bu sene yüzde 7’yi bir miktar aşan açığa ihtimal veriyoruz. Tabii bize göre açığı ay ay değil de, senenin tamamına bakarak ele almada fayda var” şeklinde konuştu.

KREDİ KARTI UYARISI

Kredi kartı limit ve taksit sınırlaması yasa tasarısına ilişkin olarak ise Babacan, “Bireysel kredi, tüketici kredisi, kredi kartı ile ilgili yasal yeniliklerin önemli bir bölümünü yaptık. Bunlar Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladığımız mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girdi. Şu an üç alanda ise Kalkınma Bakanlığı, Merkez Bankası, Hazine ve BDDK etki analizi ile ilgili çalışıyor. Bu çalışmalar bittikten sonra hangi konuda, ne kadar yenilik yapılacak, bunların kararını vereceğiz. Şu beyan edilmeli; aşırılığın meydana geldiği alanlarda daha fazla yenilik yapacağız. Makul kredi genişlemesinin önünü açacağız. Makul kelimesinin altını çiziyorum. Malum aşırılık ekonomiye zarar veriyor. Kredi hacmi makul ve dengeli büyüme önemli. Krediler üretim içinse, ihracat içinse, yatırım içinse evet ama tüketim içinse işte orada dikkatli olacak, makul olacak. Bu anlamda ilave önlemleri alacağız” dedi.

Kaynak: Milliyet

Etiketler: Kredi, BDDK, KOBİ, E.K., Cari, kartı, limit, fayda, Resmi, sıcak, kredi, kıdem, hangi, taksit, merkez, üretim, şirket, Sosyal, hazine, mağdur, önünde, Masada, konuştu, yatırım, ihracat, tüketim, güvenlik, ne kadar, tüketici, Müdahale, ne zaman, mükerrer, yüzde 10, Programı, emeklilik, düzenleme, Ali Babacan, Resmi Gazete, bireysel kredi, Merkez Bankası, Kredi kartları, kıdem tazminatı, Sosyal Güvenlik, tüketici kredisi, Bireysel emeklilik, başbakan yardımcısı, kredi kartı uyarısı, kıdem tazminatı fonu, Bireysel emeklilik sistemi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Danışmanlık Hizmetleri
  2. Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları
  3. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  4. Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  5. Çakışan SSK ve Bağ-kur Hizmetlerinizin İncelenmesi
  6. Bağ-kur’dan SSK’ya Geçiş İşlemleri
  7. Bağ-kur’a Fazla Ödenen Paraların Geri Alınması
  8. Silinen Bağ-kur Hizmetlerinizin İhya Edilmesi
  9. Bağ-kur Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  10. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  11. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  12. SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme İşlemleri
  13. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  14. Erkek sigortalıların 55 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  15. Kadın sigortalıların 50 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  16. 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarımı Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  17. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  18. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  19. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  20. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik
  21. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  22. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin SSK dosyanızda birleştirilmesi
  23. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  24. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin Bağ-kur dosyanızda birleştirilmesi
  25. T.C. Emekli Sandığı Hizmetlerinizin İhya Edilmesi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com