Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Kasım 2013 Perşembe

Ablama SSK veya Bağ-kur'dan nasıl maaş bağlanır?




NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Lütfi Bey, eniştem 4 ay önce bir trafik kazasında vefat etti. Biraz SSK’da biraz da BAĞ-KUR’da hizmeti var. Ablamın hiçbir geliri yoktur. Ablama Sigorta veya BAĞ-KUR’dan nasıl maaş bağlanır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.  Salih T.


CEVAP: 5510 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ve 2011/58 sayılı SGK Genelgesine göre; en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş veya 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olanların hak sahiplerine ölüm maaşı bağlanıyor.

Eniştenizin Sigorta’da 1982 tarihli Sigorta girişi ve 1.008 günü var. Sigortadan maaş bağlanabilir.
BAĞ-KUR’dan maaş bağlanabilmesi için 1800 gün olması lazım. Eniştenizin 1426 günü var. BAĞ-KUR’a borcu yoksa mesele yoktur. BAĞ-KUR ile Sigorta hizmetleri birleştirilerek BAĞ-KUR’dan ölüm maaşı bağlanır.
BAĞ-KUR’a borç varsa; hak sahipleri reddi miras ederler ve Sigorta’dan maaş bağlanmasını talep ederler. Yukarıdaki bilgilere göre, BAĞ-KUR hizmetleri dikkate alınmadan Sigorta’dan maaşı bağlanır.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com