Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Eylül 2013 Pazartesi

Emekli maaşına haciz konabilir mi? - EMEKLİ AYLIĞINA HACİZ KONULANLAR NE YAPMALI?


Emekli aylığına Sadece SGK ve nafaka borcu için haciz gelebilir

Ali bey merhaba, emekli maaşına haciz konabilir mi, haciz konmuşsa ne yapabilirim? İrfani Aydın

Sayın okurum, 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesi gereğince; “Bu Kanun gereğince sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri, sağlık hizmeti sunucularının genel sağlık sigortası hükümlerinin uygulanması sonucu Kurum nezdinde doğan alacakları, devir ve temlik edilemez. Gelir, aylık ve ödenekler; 88 inci maddeye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından reddedilir…”. Madde metninden de göreceğiniz üzere alacaklı yer SGK ise veya eşiniz-çocuklarınıza mahkeme nafaka çıkarmışsa o zaman emekli aylığınıza sizin izniniz (muvafakatınız) olmadan hiç kimse haciz koyamaz. Kesinti yapamaz.

***HACİZ KONMUŞSA ŞİKAYET EDİN
Şayet emekli aylığınıza yukarda sayılan SGK borçları ile nafaka borcu dışında bir sebeple banka, maliye vs gibi yerlerce haciz işlemi uygulanmış ve bunu sizden izin almadan yapmışlarsa hemen savcılığa suç duyurusunda bulunun. Savcılık yasadışı şekilde emekli aylığınıza haciz uygulayan icra memuru hakkında ceza-i ve idari işlem başlatır.

Ali TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com