Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Temmuz 2013 Salı

SSK’lı bir işe girsem kaç yıl pirim ödemem gerekiyor, kaç yaşında emekli olurum?

SSK’lı bir işe girsem ne zaman emekli olurum?

20.09.1960 doğumlu bayanım. Bağ-Kur başlangıcım 25.10.1984, son prim ödemem 27.10.2004, toplam 5 yıl 5 ay 61 gün Bağ-Kur’um var. Ayrıca 05.04.2007 girişli ve 01.06.2007 çıkışlı 57 gün SSK prim ödemem var. 16.08.1981 doğumlu ve 03.01.1988 doğumlu 2 çocuğum var. Yeni çıkacak kanuna göre çocukları borçlanırsam emekliliğim öne çekilir mi ve SSK’lı bir işe girsem kaç yıl  pirim ödemem gerekiyor, kaç yaşında emekli olurum? Gülten Evren

4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 41 yaş ve 5000 prim günü şartlarına tabisiniz. Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamışsınız. Prim günü eksiğinizi tamamladığınızda emekliliğe hak kazanıyorsunuz.

İlk doğum, ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten önce olduğundan, ikinci doğumdan önce de 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı olduğunuzdan, mevcut yasal düzenlemeye göre, her iki doğum için de borçlanma yapamıyorsunuz.

Üç çocuk için borçlanma imkânı getirilmesi düşünülüyor ama ilk defa sigortalı olunan tarihten önce doğan çocuklar için borçlanma imkânı getirilmesine ilişkin bir düşünce şimdilik yok. Şayet ilk defa sigortalı olunan tarihten önce doğan çocuklar ile 4/b (Bağ-Kur) kapsamında sigortalı olanlara da doğum borçlanması hakkı verilirse, eksik prim gününüz, borçlanacağınız süre kadar önce tamamlanacağından, borçlanacağınız süre kadar erken emekli olmanız söz konusu olabilir.

Diğer yandan, eksik prim gününüz için yaklaşık 8 yıl prim ödemeniz gerekiyor. 58 yaşınızı 8 yıldan önce tamamlayacağınızdan, yaklaşık 1550 gün 4/a kapsamında prim öderseniz 3600 günle emekli olabilirsiniz.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com