Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Temmuz 2013 Salı

Askerlik ödemesi yaparsam emeklilik yaşımı aşağıya çeker mi?

Askerlik yaptığınız tarih önemli

Soru: Sigorta girişim 1 Eylül 1997 ‘de. Halen çalışmaktayım. Toplam 5186 gün prim ödemem var. Askerlik ödemesi yaparsam 56 yaşını aşağıya çeker mi? Çekerse ne kadar borçlanmam gerekir?

Ertuğrul SERVİ

Cevap: Askerlik borçlanmasının başlangıç tarihinizi geri götürüp götürmeyeceği askerlik yaptığınız tarihe göre değişir. Emekli olacağınız yaş 56 değil 57dir. Toplam 5900 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Şayet askerliğinizi 1 Eylül 1997 den önce yapmışsanız, askerlik sürenizin 100 gününü borçlanmanız halinde emekli olmak için aranan prim 5825’e, yaşta 56 ya düşer. Ve toplam 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla 56 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com