Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Memur ve memur emeklilerinin talepleri - VEKİL HEMŞİRE KADROYA ALINSIN - HAZIRLIK ÖDENEĞİ YÜKSELTİLSİN - ŞEHİT UNVANI VERİLSİN - 5 KATI FAZLA MESAİ ÜCRETİ!


Ekstra talep

Memur ve emekliler 1 Ağustos'a kilitlendi. 

Toplu sözleşmede, maaş zammının yanı sıra mali ve sosyal haklarda iyileştirmeler de masaya yatırılacak. 

Hizmet kollarının talep listesi kabarık

Hükümet ile sendikalar, 1 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmelerine başlıyor. Memur ve memur emeklilerinin 2014 ve 2015 yılları için alacakları zammın belirleneceği toplantılar, en geç 1 ay içerisinde sonuçlandırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılacak toplantılara, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcileri ile hizmet sendikaları başkanları katılacak. 

SENDİKALARIN İSTEKLERİ 
Konfederasyonlar, memurun genel taleplerini, hizmet kolları da kendi isteklerini belirledi. Memurun maaş zammının yanı sıra mali ve sosyal haklarda iyileştirme de masaya yatırılacak. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi hizmet kollarının talepleri değerlendirilecek. İşte Memur-Sen'e bağlı bazı memur sendikalarının talepleri... 

HARCIRAHA %50 ZAM
Otoyol gişelerde araç geçiş sisteminin KGS ve OGS'ye geçmesi ve otoyolların özelleştirilmesi ile boşta kalan gişe memurlarının pozisyonlarının V.H.K.İ kadrosuna geçirilmesi, Toplu sözleşme priminin 2014 yılı için 90 lira, 2015 yılı için 120 lira olarak belirlenmesi, Bakım ve trafik görevlilerinin başka pozisyonlarda çalıştırılmaması, Teknikerlerin ek ödeme dengesizliği sorununun çözülmesi, Yakacak, evlenme, ulaşım ve yemek yardımı yapılması, Vardiya tazminatı ödenmesi, Günlük harcırah ücretlerinin 2014 için yüzde 50, 2015 için yüzde 25 oranında zamlı ödenmesi, Kalkınmada öncelikli veya mahrumiyet bölgelerinde görev yapan personele çeşitli ayrıcalıklar sağlanması. 

VEKİL HEMŞİRE KADROYA ALINSIN
Sağlık Bakanlığı bünyesinde vekil ebe ve hemşire olarak görev yapanların tamamına kadro, Tüm sağlık çalışanlarına, tıbbi kötü uygulama nedeniyle kendilerinden talep edilebilecek zararlar ile kurumlarınca kendilerine yapılacak rüculara karşı sigorta yaptırılması, Sağlık Bakanlığı bünyesinde döner sermaye katsayılarının artırılması, Sağlık tesislerinde döner sermaye komisyonu ile hasta hakları kurulları ve birimlerinde görev yapan personele, hastane hizmet puan ortalamasının yüzde 10'u oranında ek puan verilmesi. 

HAZIRLIK ÖDENEĞİ YÜKSELTİLSİN
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan personelin ek tazminat tutarlarının artırılması, Kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara, ek tazminat ödenmesi, Her yılın 15 Eylül tarihinde, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 165'i oranında öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmesi, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının açılması, En az 5 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olan yüksek lisans mezunlarına uzman öğretmen, doktora mezunlarına başöğretmen unvanı verilmesi, Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, Öğretmenlerin emeklilik haklarının düzenlenmesi, emekli maaşlarının artırılması. 

ŞEHİT UNVANI VERİLSİN
Risk altında çalışan personele, işin riski ile orantılı en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 20- 50'si arasında ek tazminat ödenmesi, Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, TCDD ve limanlarda görev yapan ağır ve tehlikeli işler sınıfında çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması, Gece-gündüz vardiyalı olarak çalıştırılan personele vardiya primi verilmesi, Görev başında iş kazası sonucunda hayatını kaybeden personele şehit unvanı verilmesi.

5 KATI FAZLA MESAİ ÜCRETİ
Çalışmayan eş için yapılan mevcut ödemeye 80 lira zam, Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmaması, Fazla çalışma ücretlerinin her saat için 4 lira olması, Eğitim görevlisi ve vaizlerin din hizmetleri tazminatının yüzde 170 oranında düzenlenmesi, Haftalık çalışma süresinin 40 saati geçtiği durumlarda, her saat için 5 katı fazla çalışma ücreti ödenmesi, Toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanma imkanının sağlanması, 150 lira giyecek yardımı ödenmesi. 

Kaynak: TAKVİM

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. İsteğe bağlı sigortalılık hangi hallerde sona erer?
  2. 5510 sayılı Kanundan sonra isteğe bağlı sigortalıların sigortalılık statüleri ne olacaktır?
  3. Ocak 2010 ayına ait isteğe bağlı sigorta primini en geç ne zamana kadar ödemeliyim?
  4. Sürekli iş göremezlik geliri alan kişilerin isteğe bağlı sigortalı olmaları halinde genel sağlık sigortası primi ödemeleri gerekir mi?
  5. Ülkemizle sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan yabancı bir ülkede SSK kapsamında çalışan sigortalıyım. İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum. Bunun için işverenim benim adıma Kurumunuza müracaat edebilir mi?
  6. 4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının prime esas kazançları nasıl uygulanacaktır?
  7. İsteğe bağlı sigortalıyım analık borçlanması yapabilir miyim?
  8. İsteğe bağlı sigortalılar, Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecekler mi?
  9. Askerlik borçlanması olarak ödediğim tutarı prim borçlarıma saydırabilir miyim?
  10. 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce İsteğe Bağlı Sigortalı olanların durumları ne olacak?
  11. İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için yaş şartı aranıyor mu?
  12. İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum ne yapmam gerekir?
  13. İsteğe bağlı sigortalılar hangi tarih itibarıyla sigortalı olacaklardır?
  14. İsteğe bağlı sigorta nedir?
  15. İsteğe bağlı sigortalılık prim oranları ne kadardır?
  16. 5510 sayılı Kanuna göre emeklilik yaşı hesabında 18 yaş altı çalışmalar sigortalılığın başlangıcı olarak değerlendirilir mi?
  17. 5510 sayılı Kanun gereğince yapılan borçlanmalar ne şekilde değerlendirilecektir?
  18. 5510 sayılı Kanuna göre sigortalılar hangi süreleri borçlanabilirler?
  19. 5510 sayılı Kanuna göre kimler doğum borçlanması yapabilmektedir?
  20. 5510 sayılı Kanuna göre fiili hizmet süresi zammı uygulamasından kimler yararlanmaktadır?
  21. 01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olup bu tarihten önce veya sonra aylık bağlananlar sosyal güvenlik destek primine tabi çalışabilecekler mi?
  22. 5510 sayılı Kanun gereğince sigortalılar, emekli aylıklarını kestirmeksizin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışabilecekler mi?
  23. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar sosyal güvenlik destek primine tabi olarak 4/a (SSK) kapsamında çalışabilecekler mi?
  24. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olarak 4/c kapsamında çalışabilecekler mi?
  25. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar,sosyal güvenlik destek primine tabi olarak BAĞ-KUR kapsamında çalışabilecekler mi?
  26. 5510 sayılı Kanunla ev hizmetlerinde çalışan sigortalıların, çalışmadıkları süreler için Genel Sağlık Sigortası primi ödenecek mi?
  27. 5510 sayılı Kanuna göre; özürlü sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanmasının şartları nelerdir?
  28. SGK'dan aylık almakta olan hak sahiplerinin aylıkları ne kadar süre içerisinde bankadan çekilmezse Kuruma iade edilir?
  29. Yabancı uyruklu kişiler sigortalı sayılacak mı?
  30. Yeni sistemde SGK aylık bağlama oranı düşürülüyor mu?
  31. 5510 sayılı Kanun kimlere SGK' ya bilgi ve belge verme yükümlülüğü getirmiştir?
  32. Emeklilik için geçerli olan süreler yeni Yasa ile uzatıldı mı?
  33. 5510 sayılı Kanuna göre 4(c) sigortalısı kimlerdir?
  34. 5510 sayılı Kanuna göre 4(b) sigortalısı kimlerdir?
  35. 5510 sayılı Kanuna göre 4(a) sigortalısı kimlerdir?
  36. Borçlanma için Kurumunuza başvuruda bulundum; ancak hesaplanan borç tutarını ödeyemedim bu durumda yapılacak olan işlem nedir?
  37. Bağ-kur'luyum 5510 sayılı Kanuna göre boşta geçen sürelerimi borçlanabilir miyim?
  38. 5510 sayılı Kanuna göre borçlanılacak sürelerin tamamının borçlanılması zorunlu mudur?
  39. Askerlik borçlanması yapmak istiyorum hangi belgelerle nereye müracaat etmem gerekir?
  40. İsteğe bağlı Bağ-kur'luyum doğum borçlanması yapabilir miyim?
  41. Askerlik borçlanması olarak ödediğim tutarı prim borçlarıma saydırabilir miyim?
  42. 5510 sayılı Kanuna göre köy muhtarlarının aylık prime esas kazançları ne şekilde belirlenir?
  43. Bağ-kur 'dan kız yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  44. Bağ-kur'dan erkek yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  45. Bağ-kur'dan dul aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  46. İş yerimde çalıştırdığım sigortalıların primlerini nasıl ve en geç ne zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemem gerekmektedir?
  47. SSK ve Bağ-kur borçlularına gönderilen ödeme emri ne anlama gelmektedir?
  48. Bağ-kur'lu olan kişilerin, prime esas kazançları ile ilgili yazılı beyanda bulunmamaları halinde, aylık primleri nasıl belirlenir?
  49. Bağ-kur'da prime esas kazançlarını düşük beyan edenler hakkında nasıl bir işlem yapılmaktadır?
  50. Bağ-kur kapsamında sigortalı olanlar, aynı zamanda işveren ise aylık prime esas kazancı nasıl belirlenir?
  51. Birden fazla işyeri sahibiyim her bir işyerinden dolayı ayrı ayrı prim yatıracak mıyım?
  52. İsteğe bağlı sigortalıyım zorunlu sigortalılık nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumuna borcum var bu durum isteğe bağlı sigortalılığımı etkiler mi?
  53. İsteğe bağlı sigortalıyım ödeyemediğim aylardan dolayı biriken prim borçlarımı en geç ne zaman yatırmak zorundayım?
  54. Bağ-kur sigortalılarının prime esas kazançları nasıl uygulanacaktır?
  55. BAĞ-KUR sigortalısıyım Malüliyet talebim Kurum Sağlık Kurulunca reddedildi ne yapabilirim?
  56. BAĞ-KUR sigortalısıyım Malül aylığı alabilmek için çalışma gücündeki kayıp oranı ne olmalıdır?
  57. BAĞ-KUR sigortalısı iken başkasının bakımına muhtaç derecede malül oldum emekli olabilir miyim?
  58. BAĞ-KUR sigortalısıyım Kurumunuz Sağlık Kurulunun red kararına karşı malülen emekli olabilmek için Yüksek Sağlık Kuruluna itirazda bulundum Yüksek Sağlık Kurulu beni yeniden muayene eder mi?
  59. BAĞ-KUR'dan erkek yetim aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi
  60. BAĞ-KUR'dan kız yetim aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi?
  61. BAĞ-KUR sigortalısıyım borçlanma sürelerim aylık hesabında dikkate alınır mı?
  62. BAĞ-KUR'dan dul aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde dul maaşım kesilir mi?
  63. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR sigortalılarının prim borçlarının olması yaşlılık aylığı bağlanmasını etkiler mi?
  64. BAĞ-KUR emeklisi eşimden dul aylığı alıyorum aynı zamanda babamdan da BAĞ-KUR'dan kız yetim aylığı alabilir miyim?
  65. BAĞ-KUR emeklisi imam nikahlı eşim vefat etti ölüm aylığı alabilir miyim?
  66. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR'a tabi çalışanların malülen emekli olma şartı nedir?
  67. 1479 sayılı BAĞ-KUR Kanununa göre yaşlılık aylığı almakta iken Belediye Başkanı seçildim Emekli aylığım kesilir mi?
  68. BAĞ-KUR emeklisiyim eşim vefat etti cenaze ödeneği alabilir miyim?
  69. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocuğuyum evlenme ödeneği almak için ne yapmalıyım?
  70. SSK sigortalısı olarak çalışan bekar bir bayanım BAĞ-KUR emeklisi iken vefat eden babamdan yetim aylığı alabilir miyim?
  71. BAĞ-KUR sigortalıları için ödenen cenaze ödeneği ne kadardır?
  72. Babam 4(b) BAĞ-KUR sigortalısıyken vefat etti biz Hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanır mı?
  73. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı almakta iken evlendim Evlenme ödeneği hesaplanırken maaşım ile birlikte aldığım ek ödeme bu tutara dahil edilir mi?
  74. Çiftçi BAĞ-KUR'undan dolayı yetim aylığı alan bir bayanım Evlendiğimde evlenme ikramiyesi alabilir miyim?
  75. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocukları evlenmeleri halinde evlenme ödeneği alabilecek mi?
  76. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocuğuyum Evlenme ödeneği almak için ne yapmalıyım?
  77. BAĞ-KUR'dan evlenme ödeneği almıştım ikinci kez evlendim yine evlenme ödeneği alabilir miyim?
  78. 90 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan iş yeri ve işte çalışıyorum benden ve işverenimden tahsil edilecek olan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranları kaçtır?
  79. 60 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan iş yeri ve işte çalışıyorum benden ve işverenimden tahsil edilecek olan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranı kaçtır?
  80. İtfaiyede yangın söndürme işlerinde çalışıyorum yaş haddi indiriminden nasıl yararlanabilirim?
  81. Cam fabrikasında eritme işlerinde çalışan SSK sigortalısıyım fiili hizmet süresi zammım ne kadardır?
  82. Döküm fabrikasında maden eritme işlerinde çalışıyorum en fazla kaç yıl fiili hizmet süresi zammı alabilirim?
  83. Radyoaktif ve radyoiyonizan maddelerle yapılan işlerde çalışan SSK sigortalısıyım fiili hizmet süresi zammı ne kadardır?
  84. Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanabilirler mi?
  85. Su altında dalgıçlık işinde çalışan sigortalıyım fiili hizmet süresi zammım ne kadardır?
  86. 360 günden eksik sürelerime fiili hizmet süresi zammı alabilir miyim?
  87. Yeraltı maden ocaklarında, kanalizasyon yapımı işlerinde çalışıyorum yaş haddi indiriminden nasıl yararlanabilirim?
  88. Yaptığım iş nedeniyle aynı anda birden fazla riske tabiyim her iki risk için de fiili hizmet süresi zammı alabilir miyim?
  89. İtfaiye teşkilatında çalışanlar fiili hizmet süresi zammından yararlanabilirler mi?
  90. Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmem için aranan şartlar nelerdir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com