Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

İşvereni SSK'ya şikayet etmemin bana ne gibi bir artısı olur ve bu süreci nasıl yaparım, avukat tutmama gerek var mı? - Eksik yatan kısımlar SSK'ya sonrasında işlenir mi?

İşvereni şikâyet etmemin bana ne yararı olur?

İşveren, almış olduğum 4.250 TL aylık maaşımı 1.200 TL’den SSK’ya beyan ederek yatırmaktadır. 01.06.2013 tarihi itibari ile ayrıldım ve yasal haklarımı aldım. İşvereni SSK’ya şikâyet etmemin bana ne gibi bir artısı olur ve bu süreci nasıl yaparım, avukat tutmama gerek var mı? Birçok kişi bu soruların cevabını veremiyor. Eksik yatan kısımlar SSK’ya sonrasında işlenir mi? Cömert Teksürer


Emekli aylığı hesaplamasında esas alınan temel parametrelerden biri aylık bağlama oranı, diğeri ortalama kazanç tutarı. Bunlar ne kadar yüksek olursa, bağlanacak emekli aylığı da o kadar yüksek olur. Ortalama kazanç tutarı, sigortalılık süresince işveren tarafından SGK’ya bildirilen prime esas kazanç tutarlarına göre hesaplanıyor.

SGK’ya şikayet etmek için avukat tutmanıza gerek yok. Dava açmayı düşünürseniz, davayı işveren ve SGK aleyhine açmanız gerekiyor. Dava dilekçesi yazmayı biliyorsanız, derdinizi de anlatabilecekseniz, dava açmak için de avukat tutmanıza gerek yok.

SGK’ya şikayetiniz sonucu müfettiş incelemesinde prime esas kazancınızın eksik bildirildiği tespit edilirse; dava açmanız durumunda ise bildirilmesi gereken gerçek ücretinizi ispatlamanız halinde, eksik bildirilen prime esas kazançlarınız düzeltilir. 

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ


Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 


Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com