Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2013 Pazar

Doğum borçlanması yapma hakkım ile kaç yaşında ne zaman emekli olabilirim?


Doğum borçlanması ve 680 gün prim ödeyerek Kasım 2014 de emekli olabilirsiniz

Soru: 3 Aralık 1964 doğumluyum.8 Mayıs 1975 tarihinde sigortalı olarak işe başladım. 2200 gün prim ödedim. 17 Aralık 2012 tarihinde Ek-5 tarım sigortası ödemeye başladım. Ve bir doğum borçlanması yapma hakkım var. Onunla birlikte kaç yaşında ve ne zaman emekli olabilirim?

Meliha DOLU

Cevap: 8 Eylül 1999 itibariyle 18 yıldan fazla süredir sigortalı olduğunuzdan, bu tarihte uygulamaya konan ve emekli olması oldukça zorlaştırdığından, toplumda “mezarda emeklilik” olarak adlandırılan yasaya tabi olmadan, eski yasa hükmüyle emekli olacağınızdan şanslısınız. Eski yasaya göre yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz.  Doğum borçlanması yaptıktan sonra 17 Aralık 2012 de başlayan tarım sigortanızla 680 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.(ara vermeden prim öderseniz 7 Kasım 2014 de)
 
Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com