Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2013 Pazar

Askerlik borçlanması yapmak emeklilik maaşımda nasıl bir artış sağlayabilir?


14.07.2013 itibariyle emekliliğe hak kazanabileceğim doğru mu?

14.07.1966 doğumluyum. İlk sigorta tarihim 20.09.1982. Nisan ayı itibariyle 7590 iş günü üzerinden prim ödemesi yapıldı. Çalışma hayıtımın büyük bir çoğunluğu yönetici pozisyonunda geçtiği için prim ödemelerim tavan tutarlar üzerinden yapıldı. 14.07.2013 tarihi itibariyle emekliliğe hak kazanabileceğim tarafıma söylendi, doğru mudur? Askerlik görevimi 8 ay olarak kısa dönem yaptım. Bu dönem için prim ödemem söz konusu olabilir mi ve bu ödeme emeklilik maaşımda nasıl bir artış sağlayabilir? 

Cem Alakuştekin

14.07.2013 tarihi itibariyle emekli olabileceğiniz doğru. Emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 47 yaş ve 5150 prim günü şartlarına tabisiniz. Sigortalılık süresi ve prim günü şartlarınızı sağlamışsınız. 47 yaşınızı dolduracağınız 14.07.2013 tarihi itibariyle emekli olabilirsiniz.

Askerlik sürenizi isterseniz borçlanabilirsiniz ve 240 prim günü daha kazanabilirsiniz. Ancak emekli aylığınıza pek bir faydası olmaz. Borçlanma priminizi tavandan ödemeniz halinde, emekli aylığınızda yüzde 1-1,5 civarında bir artış sağlayabilir.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com