Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Annem 2000 yılında Bağ-Kurlu oldu hangi şartlarda ne zaman emekli olabilir?

Anneniz Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir
Soru: Annem 2000 yılında Bağ-Kurlu oldu. Bağ-Kur'da bir müddet çalıştıktan sonra ayrıldı. İsteğe bağlı SSK’lı oldu. Toplam iş günü 3800. 1954 doğumlu. Ne zaman emekli olabilir, hangi şartlara bağlı?

Nazmiye TAŞÇI

Cevap: Anneniz Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir. Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Anneniz isteğe bağlı olarak 1600 gün daha prim ödeyerek 3800 gün olan primini 5400 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.(ara vermeden prim öderse Kasım 2017 ayında)

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com