Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Nisan 2013 Çarşamba

Romanya'da çalışan Türk vatandaşlarının bilgisine - TÜRKİYE İLE ROMANYA ARASINDAKİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİNE GÖRE GENEL HAKLAR!


TÜRKİYE - ROMANYA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİNE GÖRE GENEL HAKLAR
  1. Romanya’da çalışan Türk sigortalılar öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  2. Türkiye – Romanya sosyal güvenlik sözleşmesinin getirdiği genel haklar nelerdir?
  3. Romanya mevzuatına göre bağlanan emekli aylıkları ve aylık alma koşulları nelerdir?
  4. Türkiye - Romanya sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  5. Türkiye’de veya Romanya’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  6. Romanya’dan aylık sahibi olarak Türkiye’de ikamet eden bir kimsenin aile bireylerine ücretsiz sağlık yardımı yapılması için ne yapılmalıdır?
  7. Türkiye’de veya Romanya’da geçen sigortalılık süreleri yeterli değil ise hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  8. Romanya’dan aylık sahibi olanların veya dul-yetim aylığı alanların, Türkiye’de ikamet ettikleri sırada sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapmaları gerekir?
  9. Romanya mevzuatına tabi çalışan sigortalının Türkiye’de oturan aile bireylerinin ücretsiz sağlık yardımlarından faydalanabilmesi için ne yapılmalıdır?
  10. Romanya’da çalışan sigortalılar ile Romanya’dan aylık sahibi olarak Romanya’da ikamet eden kimseler ile bunların yanlarında ikamet eden ile bireyleri, geçici olarak (gezme, tatil vb.) Türkiye’ye geldiklerinde kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  11. Romanya’dan Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?
  12. Romanya’da hastalandıktan sonra Romanya Kurumunun izniyle Türkiye’ye gelenler sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanacaklardır?
  13. Romanya’da kaza geçirip veya meslek hastalığına tutulup bir süre tedavi görmek üzere Türkiye’ye gönderilen sigortalı, sağlık yardımını alabilmesi için ne yapmalıdır?
  14. Romanya mevzuatına tabi çalışan sigortalının Türkiye’de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanabilirler?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com