Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Nisan 2013 Çarşamba

Makedonya'da çalışan Türk vatandaşlarımızın hakları - TÜRKİYE İLE MAKEDONYA ARASINDAKİ SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİNE GÖRE GENEL HAKLAR!


TÜRKİYE - MAKEDONYA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİNE GÖRE GENEL HAKLAR
  1. Makedonya’da çalışan Türk vatandaşlarımız öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  2. Türkiye - Makedonya sosyal güvenlik sözleşmesine göre Türkiye’deki hangi hizmetler birleştirilebilir?
  3. Türkiye’de veya Makedonya’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise, ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  4. Makedonya’da prim iadesi var mıdır?
  5. Makedonya’da çalışan Türk işçilerine aile yardımları (çocuklar için ek ödeme) nasıl yapılmaktadır?
  6. Kısmi aylık alanlar borçlanabilir mi?
  7. Makedonya’da çalışan sigortalıların Türkiye’deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  8. Makedonya’dan aylık alıp Türkiye’de oturan aylık sahiplerinin aile bireylerinden hangileri bakmakla yükümlü olduğu kişilerdir?
  9. Makedonya’da çalışan sigortalılar Türkiye’de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanabilir?
  10. Makedonya’da ikamet eden ve iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından bu ülke mevzuatına göre sağlık yardımına hak kazanan bir kimsenin bağlı olduğu sigorta merciinin izniyle ülkemize gelmesi halinde sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanır?
  11. Makedonya’dan Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireyleri hastalanmaları halinde ne yapmalıdır?
  12. Makedonya’da çalışan sigortalılar, Makedonya’da ikamet eden ve Makedonya’dan aylık alanlar ile bunların yanlarında ikamet eden aile fertlerinden geçici olarak ülkemize gelenlerin, hastalıkları halinde, kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  13. Makedonya’da çalışmakta sigortalılar ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadır?
  14. Türkiye - Makedonya sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı olanaklar nelerdir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com