Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Aralık 2012 Pazartesi

Peynir + tam tahıl ekmeği + maydanoz+ domates + taze meyve - KIŞIN FORMUNUZU NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

Kışın da formunuzu koruyun!

Kışın da formunuzu koruyun!

Kış aylarında günlerin kısalması ve gecelerin uzaması ile gece beslenmesi önemli bir boyut kazanıyor. Peki kışın formumuzu korumak için neler yapmamız gerekiyor? İşte size Uzman Diyetisyen Nil Şahin Gürhan'dan küçük ipuçları...

Kışın hayatımızın düzenli olması kilo vermemizi ve sağlıklı kilomuzu korumamızı kolaylaştırırken, hareketin azalması ve gecelerin uzaması ile birlikte yemek yemeye ayrılan sürenin artması da kilo almamızı kolaylaştırabilir.  

Uzun kış gecelerinde evde televizyon karşısında geçirdiğimiz saatlerde bir şeyler yeme ihtiyacı dayanılmaz bir istek oluşturabilir. Bu durumda tamamen kendimizi kısıtlayıp saat 6’ dan veya 7’den sonra bir şey yemem diyerek, sınırlı, sıkıntılı ve keyifsiz bir gece geçirebileceğimiz gibi tamamen işi oluruna bırakıp ne istersek onu yiyerek de özgür; ama suçlu bir gece de geçirebiliriz.

Bu iki uç arasında bir biri ardına kış günleri, geceleri gelir, geçer… Yaz geldiğinde bir de bakmışız durum perişan. Kışın kıyafetler altında sakladığımız kilolar su yüzüne çıkmış, göz önüne serilmiştir.

YAĞ DEPOLAMAK KOLAYLAŞIYOR

Yazın iyi gelmesi, kışın sağlıklı ve huzurlu geçmesi için beslenmemizi çok iyi yönetmeliyiz. Hem yemek yemekten keyif almalı hem de vücudumuz sağlıklı tutmalıyız. Damak tadımıza da sağlığımıza da hitap edecek şekilde beslenmeliyiz.
“Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur”  atasözümüz misali beslenmemizde de gecenin rengi sabah ve gündüz ki beslenme şeklimizden belli olur. Eğer günü çok yoğun ve hiçbir şey yemeden veya kontrolsüz atıştırmalarla geçirdiysek, akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde açlığımızı ve yorgunluğumuzu gidermek için var gücümüzle ve iştahımızla hızlı bir şekilde yemek yiyip enerji dopingi beklentisine girebiliriz. Ve yedikçe yağ depolarına yeni rezervler ilave ederiz. Kilo almak kaçınılmaz olur.  

Geceyi aklı başında bir beslenme sistemi ile geçirmek için bütün günü iyi geçirmeliyiz.
-    Sabah uyanınca 1 saat içinde enerji alarak güne başlamalıyız.
-    Sabah kahvaltıdan önce 1 su bardağı kadar ılık su içmek arkasından bir miktar daha soğuk su içmek sindirim sistemimizin düzgün çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin düzgün çalışması da kilo kontrolünü kolaylaştırdığı gibi sağlığımızı da korur.
-    Sabah kahvaltısında karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli bir menü oluşturmalıyız. Sabahtan itibaren tek yönlü beslenme iştah kontrolünü zorlaştırdığı gibi metabolizma hızımızı da düşürür. Kilo almamızı kolaylaştırır.
-    Gün içinde sabah, öğlen, akşam 3 öğün beslenmeliyiz. Ve ana öğünlerimizde et grubu, ekmek grubu,  süt-yoğurt grubu ve sebze grubu yiyeceklerden mutlaka olmalı. Yemeklerde çiğ sebze ve salata tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Salatalara zeytinyağı ilave etmekten kaçınmamalıyız. Yemekten sonra yemeğin üzerine tatlı ihtiyacını karşılamak, damak tadımızı tatlandırmak ve ayrıca yemeğin besin değerini arttırmak için taze meyve yemeliyiz. 
-    Sabah, öğlen ve akşam yemek aralarında küçük atıştırmalar yapmak gece iştahınızın aşırı olmasını engeller. Bu atıştırmalara örnek; süt, ayran, ceviz, badem, fındık, peynir ekmek gibi alternatifler olabilir. Böylece kan şeker dengesini, iştahınızı ve metabolizma hızınızı sağlam tutmuş olursunuz.
-    Gece evinizde artık dinlenme saatleri başladığında bol suyunuz yanınızda olmalı ve yudum yudum keyifle su içmeye özen göstermelisiniz.
-    Gece atıştırmalarında da her zaman olduğu gibi yavaş yemeye ve lezzete odaklanmaya dikkat etmelisiniz.
-    Akşam yemekten sonra karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli atıştırmalar yapmalısınız. Tek yönlü ve aynı yiyecek grubundan bol miktarda tüketmekten kaçınmalısınız. 

Gece atıştırmaları örnekleri

-    Peynir + tam tahıl ekmeği + maydanoz+ domates + taze meyve
-    Fındık + taze meyve
-    Ceviz  + taze meyve
-    Leblebi + ceviz + taze meyve
-    Ceviz + kuru meyve + taze meyve
-    Badem + taze meyve + kuru meyve
-    Süt + yulaf ezmesi + meyve
-    Süt + yulaf ezmesi + ceviz + meyve
-    Yoğurt + maydanoz + leblebi  + meyve
-    Ayran + leblebi + meyve

- Salata ve çiğ sebze enerji değeri yok denecek kadar az olan yiyecek grubudur. Geceleri havuç, göbek, turp vb. sebzeleri çiğ olarak yemek iştah kontrolüne destek sağlamanın yanında, metabolizma hızınızı da yükselmeye katkı sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.  Kaynak: POSTA

50 Soruda GSS Genel Sağlık Sigortası Uygulaması

  1. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasındaki değişiklikler nelerdir? -Yeni !!
  2. 18 yaşın üzerinde çalışmayan/okumayan veya 25 yaşın üzerinde okuyan/okumayan/ çalışmayan erkek çocukların GSS durumu ne olacaktır? - Yeni !!
  3. 18 yaşın üzerindeki çocukların GSS durumu ne olacaktır? - Yeni !!
  4. 18 yaşını tamamlamadan evlenenler ile bunların çocukları genel sağlık sigortası kapsamına nasıl alınacaktır?
  5. 2022 sayılı Kanuna göre 1 Ocak 2012 tarihinden önce 65 yaş veya özürlü aylığı alanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  6. 3816 sayılı Kanuna göre yeşil kartı olanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  7. 60 günden fazla Bağ-kur prim borcu olan ancak ödeme veya taksitlendirmede bulunmayan sigortalıların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır? - Yeni !!
  8. ABD'ye veya sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkeye giden ancak kendisi ev hanımı olarak bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları da genel sağlık sigortası kapsamında prim ödemek zorundalar mı?
  9. Ana ve babasının sosyal güvencesi olmayan çocukların GSS durumu nedir? - Yeni !!
  10. Avukatlık stajı yapanların GSS durumu ne olacaktır?
  11. Aynı evde yaşamayan 25 yaşından küçük çocuklar GSS gelir testi yapılırken dikkate alınacak mıdır? - Yeni !!
  12. Bakmakla yükümlü kişi olarak sağlık yardımı alan kişi sigortalı olduğunda sağlık yardımlarından yararlanmak için 30 gün beklemek zorunda mıdır?
  13. Bakmakla yükümlülük durumu sona eren çocukların gelir testinde ana ve babasının gelirleri mi yoksa kendi gelirleri mi dikkate alınacaktır? - Yeni !!
  14. Bağ-kurlu iken SSK kapsamında hizmet akdine tabi olarak çalışanlar sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır? - Yeni !!
  15. Bir Türk ile evlenmiş ancak 3 yılını doldurmadığı için T.C. vatandaşı olamamış bir kadınlar Türk eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilir mi?
  16. Emeklilik için yaş şartının dolmasını bekleyenler GSS genel sağlık sigortasından nasıl yararlanacaktır?
  17. Eğitim için yurtdışına giden ve sağlık sigortaları oradaki devlet veya okullar tarafından karşılanan vatandaşlar ne yapacaktır?
  18. GSS gelir testi yaptırmak istemeyenler uzun vadeli sigorta kollarına tabi prim ödemek suretiyle genel sağlık sigortasından nasıl yararlanabilirler?
  19. GSS gelir testi yaptırmak isteyenler müracaat formunu nereden temin edilebilir?
  20. GSS için gelir testi yaptıranların daha sonra hangi işlemleri yapması gerekmektedir?
  21. GSS için gelir testi yaptırmak istemeyenler ne yapmalıdır?
  22. GSS uygulamasıyla sosyal güvencesi bulunan işçi, esnaf, memur olanlar ile emekli aylığı alanların durumlarında değişiklik olacak mı? - Yeni !!
  23. Gelir testi müracaat bildirim yazısının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde vakfa müracaat etmeyenlere ne işlem yapılacaktır?
  24. Gelir testi sonucu aile içinde kişi başına düşen geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olanlar ne kadar GSS primi ödeyecektir?
  25. Gelir testi sonucu prim ödeme yükümlüsü olanların bakmakla yükümlü olduğu kişileri de GSS primi ödeyecek mi?
  26. Gelir testi sonucunda kimler GSS primi ödemez?
  27. Gelir testi yaptırmak için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına nasıl ulaşılabilir?
  28. Genel sağlık sigortası kapsamında gelir testine başvurulması kişilere hangi hakkı sağlamaktadır?
  29. Genel sağlık sigortasından yararlanma hakkı olmayanlar veya sona erenler GSS gelir testi yaptırmak istememeleri durumunda ne yapmalıdır?
  30. Geçici köy koruyucusu olan veya bu Kanuna göre aylık alanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  31. Hem bakmakla yükümlü statüsünde hem de sigortalı olan birisi sağlık hizmetlerini hangi kapsamda alacaktır?
  32. Her hangi bir sosyal güvencesi olmayanların ve 31/1/2012 tarihine kadar GSS gelir testi için müracaat etmeyenlerin durumu ne olacaktır?
  33. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar gelir testi yaptırmaları için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına hangi sürede başvurmaları gerekmektedir?
  34. Kanun kapsamında zorunlu sigortalı olan ve kendi nam ve hesabına çalışanlardan 60 günden fazla Bağ-kur prim borcu olanlar ne yapacaktır? - Yeni !!
  35. Part-time çalışanlardan ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü kimler için bulunmamaktadır?
  36. Türkiye'de bir yıldan uzun süredir yaşayan ancak kendi ülkelerinde sağlık yardımlarından yararlanma hakkı bulunmayan yabancılar ne yapacaktır?
  37. Türkiye'de bir yıldan uzun süredir yaşayan ancak kendi ülkelerinde sigortası bulunmayan yabancılar gelir testi için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuracaklar mı?
  38. Türkiye'de oturma izni almış sigortası olmayıp özel sağlık sigortası bulunan yabancıların GSS durumu ne olacak?
  39. Türkiye'de sigortası bulunmayanlar GSS kapsamına girmemek için ne yapacak?
  40. Türkiye'de çalışırken işyerinden ücretsiz izin alarak yurtdışına gidenlerin GSS durumu ne olacak?
  41. Vatandaşın GSS gelir testi işlemi yapılırken neler dikkate alınmaktadır?
  42. Yabancı bayraklı gemilerde ve uluslararası sularda çalışan gemi adamlarının GSS durumu ne olacaktır?
  43. Yeşil kart vizeleri dolanların sağlık yardımlarından yararlanması için ne yapması gerekmektedir?
  44. Yurt dışına lisans, master, doktora eğitimi için gidenlerden çalışmayan ve sigortası olmayanlar GSS için ne yapacak?
  45. Çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanların genel sağlık sigortasından yararlanmaları için eksik olan günlerin primlerini ödemeleri gerekecek mi?
  46. Çifte vatandaş olup Türkiye'de sigortası bulunmayan ancak vatandaşı olduğu yabancı ülkede çalışan veya sigortası/emekli olan Türkler GSS için ne yapacaktır?
  47. Özel Banka sandıklarına tabi sigortalı veya emekli olanların sağlık yardımlarından yararlanmak için herhangi bir işlem yapmaları gerekmekte midir?
  48. Özel sağlık sigortası bulunanların genel sağlık sigortası GSS kapsamına alınması zorunlu mudur?
  49. İkamet adresi Türkiye'de olmakla birlikte yurtdışında bulunan Türk vatandaşlarının GSS gelir testi için başvurması gerekmekte midir?
  50. İngiltere vatandaşları Türkiye'de sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com