Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Aralık 2012 Pazartesi

Emeklilik esnasında bir düşürme varsa daha önce yanlış işlenilen bir kademe veya derece işlemi olabilir - EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK!

Soru: "Emekli Sandığı Emekli Maaşlarında En Önemli Unsur: Ek Gösterge" başlıklı yazınızı okurken aklıma gelen, cevabını tam öğrenemediğim bir konu hakkında size yazma gereği hissettim. Emekli Sandığı emekli olunurken gelinen derece kademeden askerlik borçlanma süresini, 6 yıl iyi sicilden alınan 1 veya 2 kademeyi düştükten sonra emekli derece kademesini belirliyormuş. Dolayısıyla farz ediyorum 1/3 derece ve 2200 ek göstergeden emekli olacağımıza örnek olarak 2/3’ten dolayısıyla 1600 ek göstergeden emekli ediliyormuşuz diye duydum. Ne derece doğru olduğunu ya da olmadığını sizden öğrenmek istiyorum. 

E.YILMAZ

Cevap: Aldığınız bilgi tamamen hayal mahsûlüdür. Her altı yıl 90 ve üzeri sicilden (Halen ise 8 yıl disiplin cezası almama olarak değiştirilmiş bulunuyor) alınan bir kademe kazanılmış hak aylığını ve dolayısıyla emekliliğe esas dereceyi etkileyen bir uygulamadır. Emeklilik esnasında bu konuda geriye düşürme gibi bir uygulama söz konusu değildir. Keza askerlik süresi de borçlanılsın borçlanılmasın kazanılmış hak aylık derecesinin tespitinde değerlendirilir. Bunun da yeniden geri alınması söz konusu değildir. Ancak emeklilik esnasında bir düşürme varsa daha önce yanlış işlenilen bir kademe veya derece işlemi olabilir. Bu da genel değil, yanlış işlem yapılan sigortalılar için söz konusu olabilir ve bunun da sicil veya askerlikten alınan kademelerin geri alınması gibi gerekçeye dayanması mümkün değildir.

ŞEVKET TEZEL - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com